sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kuplamuovien asennus kasvihuoneeseen

Kuplamuovit on nyt asennettu Euro-Serren kasvihuoneesen. Tarkoituksena siis lisälämmöneristys kasvihuoneeseen talvea varten.
Käyttämäni kuplamuovi on nimenomaan kasvihuonekäyttöön tarkoitettu kuplamuovi, jossa on 30 mm ilmakuplat laminoitu muovin sisälle molemmilta puolilta, valonläpäisykyky n.80 %, näitä ominaisuuksia ei pakkausmuovissa ole joka tähän käyttötarkoitukseen on varsin kelvotonta.

Kuplamuovi on 10 metrin rullissa jossa muovin leveys on 1,5 m. Koko huoneen 20 neliön ala on vuorattu ja pienempikin osa otetaan myöhemmin käyttöön. Huoneesta on nyt vain harja pois käytöstä, joten myös talvella huoneessa on 2 metrin seisomakorkeus. Muovit menevät huoneen poikki sivulta sivulle joten suurimmat palat ovat 8 metriä kun katossa menevä muovi on 4 metriä. Jokaisesta rullasta jäänyt 2 metrin pala meni sitten aina huoneen päätyyn.

Katossa muovit lepäävät säädettävän muovitetun vaijerin varassa. Koska huoneen pituus on 5 metriä ja neljästä rullasta tuli leveyttä 6 metriä, niin muovit menevät limittäin toistensa päälle, näin tiiviys on vielä parempi.

Muovien asennus onnistui varsin hyvin myös nurkkiin, kun kuplamuovikiinnikkeiden lisäksi käytin apuna pyykkipoikia muovin asennuksessa.

Kuplamuovin saa kätevästi kiinnitettyä huoneen profiiliin muovisen asennuskiinnikkeen avulla. Kiinnike kierretään alumiiniprofiilin hahloon. Kuplamuovi jää tällöin noin 20 mm irti profiilista, josta luulisi olevan hyötyä kun ilma pääsee paremmin kiertämään. Sisäpuolelta kiinnikkeeseen painetaan prikka joka lukitsee muovin. Jonkin verran muovi kärsii tämän asennustavan vuoksi, mutta tällöin muovi pysyy vahvasti paikoillaan huoneen rakenteissa.
Huoneen lämmityskulut marraskuussa tulee nyt tarkemmin seurantaan kun kuplamuovit on asennettu. Sisälämpötilaa pidän nyt toistaiseksi minimissään +10 asteessa.

2 kommenttia:

 1. Meinaatko koko talven pitää kasvarin lämpimänä?
  Mäkin vähän suunnittelin uuteen kasvariin, että jos laittaisi saunan padan sinne lämmittämään.
  80l vettä varaa jo aika paljon lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt millainen talvi on tulossa tänne lounais-rannikolle. Huoneessa on pari sitrusta ja tropiikin kasvia jotka pitää talvettaa jossain, toisaalta ei muutaman kasvin takiakaan viitsisi kovin suurta alaa lämmittää.
   Hankala tapaus voi olla helmikuu jolloin voi olla talven kovimmat pakkaset ja silloin pitäisi olla taimikasvatus jo täydessä käynnissä tässä huoneessa.

   Poista