lauantai 21. marraskuuta 2015

Sääasema TFA Nexus


Euro-Serren kasvihuoneen lämpötilojen seurantaa varten tuli hankittua vähän monipuolisempi laite, saksalaisvalmisteinen sääasema TFA Nexus 35.1075. Tässä laitteessa on lisäksi myös tuulimittari ja sademittari. Anturit lähettävät langattomasti tiedot keskusyksikköön josta ne saa USB-kaapelia pitkin tietokoneelle, mukana tuleva ohjelmisto toimii ainakin windows -koneella.
Ulkoisia lämpötila-antureita laitteeseen voi kytkeä maksimissaan 5 kappaletta.
Vanhassa kasvihuoneessa on ollut langaton lämpömittari jo vuosia, mutta vain minimi ja maksimilämpötiloja saa siihen mittariin talteen.

 PC:llä oleva datalehti mm. lämpötilojen ja kosteuden seurantaan. Laitteeseen saa mm. hälytyksen jos lämpötila laskee alle asetetun minimilämmön. Kuvan datalehdessä arvoja mm. asuinhuoneesta, kasvihuoneesta ja kylmältä lasiterassilta jossa on yksi anturi. Lämpötilatietoja keskusyksikköön ja tietokoneelle tulee myös tuulimittarista joka nyt on sijoitettu varaston harjalle.

Ulkoinen lämpötila-anturi kasvihuoneessa.

Sääasema TFA Nexus on erittäin monipuolinen laite joka vaatii paljon opiskelua että siitä saa kaiken hyödyn irti. Tärkeimpien ominaisuuksien käyttö on kuitenkin hallinnassa ja laite on varsin helppokäyttöinen ja dataa saa talteen monessa muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti