keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kolmas kasvihuone

Kuplamuovilla eristettyyn Euro-Serren kasvihuoneeseen tuli sisälle vielä toinen pienoiskasvihuone. Tätä huonetta on tarkoitus käyttää kylmimpään aikaan arempien kasvien mm.sitrusten talvehtimishuoneena ja myöhemmin idätys -ja taimikasvatushuoneena.

Minihuone tuli tuonne kasvihuoneen pohjoisnurkkaan jossa se ei varjosta eteläseinustalla olevia kasveja. Tämänkin huoneen katteena on 30mm kuplamuovi.

Huoneen runko on vihreäksi maalattua alumiiniputkea, jotka painettiin muovisiin kulma ja liitospaloihin runkoa kasatessa. Rungon pystyttämiseen meni parisen tuntia ja mukana oli selkeät kuvalliset kasausohjeet. Valmiin rungon päälle heitettiin muotoon ommeltu kuplamuovikate.

Huone on yllättävänkin vankkaa tekoa ja mikä parasta tuollakin on seisomakorkeus ja hyvin tilaa liikkua. Kokoa huoneella on 3 neliötä, pituus on 214cm ja leveys 143 cm. Korkeutta 195 cm eli mahtui juuri kasvihuoneen kuplamuovikaton alle.

Huoneen sivustalla on kahdessa tasossa hyllyt jotka ovat tukevat kun ovat suoraan huoneen runkoon kasattu kiinni. Hyllyille mahtuu mukavasti idätysboxeja ja pienimpiä ruukkukasveja kun hyllytilaa on yli neljä metriä.

Huoneeseen tein lämpimän lattian finnfoamista kun tavaraa jäi yli kevään perustustöistä. Luulisi että tänne saisi helposti ja kustannustehokkaasti yli 20 asteen lämpötilan taimikasvatusta varten sitten kun sen aika koittaa. Loppukeväällä huone taas puretaan ja laitetaan pakettiin odottamaan seuraavaa talvea.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo honkkarista tuo kasvihuonerunko? Nimim ostin moisen, mutta hukkasin ohjeet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, tietääkseni suomessa ei näitä myydä.

      Poista