perjantai 16. lokakuuta 2015

Tropicissa on kesä

Syksy on jo pitkällä ja aurinkokin alhaalla, mutta lämpöä ja auringonpaistetta vielä riittää kasvihuoneessa päivisin. Auringonpaistetta on todellakin saatu tänä syksynä, jonkin verran asuinrakennus varjostaa kasvihuonetta keskipäivällä kun aurinko on niin matalalla, mutta iltapäivisin huone kylpee auringossa. Lämpötila huoneessa nousee pitkälti yli 20 asteen vaikka lokakuu on jo puolivälissä.

Pelargonit pääsivät terassilta kasvihuoneeseen syyskuun lopulla ja saavat kukkia rauhassa nyt kasvihuoneessa. Ahkeraliisat päätyvät pian kompostiin. Kuplamuovisäkit odottavat jo kasvihuoneessa ja kunhan kasveja saan hyllyiltä siivottua, alkaa muovien asentaminen, varmaankin loka-marraskuun vaihteessa.


Vaikka lämpöä on päivisin huoneessa riittänyt, niin syksyn merkit ovat jo nähtävissä viiniköynnöksessä, joka kohta tiputtaa lehtensä.


Monexin kasvihuoneesta on sen sijaan kaikki kasvit nyt siivottu pois. Viiniköynnös Supagan kuivat lehdet pitää vielä siivota, sitten edessä on kasvihuoneen perusteellinen pesu jonka jälkeen huone saa desinfiointikäsittelyn Virkonilla. Tämän jälkeen huone saa vaipua talvilepoon. Kuplamuovit asennetaan huoneeseen lopputalvesta, vähän ennen kuin uudet rocotot taas muuttavat huoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti