keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Kasvihuoneen pesu ja desinfiointi

Jokasyksyinen pakollinen ja ei niin mukava työ on taas saatu tehtyä. Monexin kasvihuone on pesty ja desinfioitu ensi vuoden viljelykautta varten. Teen työn aina syksyllä, koska seuraava viljelykausi alkaa niin aikaisin seuraavana vuonna että maassa on vielä lunta. Tänä vuonna oli uudet laitteet ja systeemit käytössä kun huoneen pesin ensimmäistä kertaa höyrypesurilla.

Kasvihuone puhdistetaan ensin kaikista vanhoista kasveista ja kasvinjätteistä, myös kaikki irtonainen tavara ja korihyllyt menevät varastoon.

 
  Höyrypesuri oli nyt siis ensimmäistä kertaa kokeilussa ja pesu hoitui ainakin huomattavasti mukavammin ja siistimmin kuin aikaisemmin, ja lopputuloskin vaikuttaa ihan hyvältä. Pesuriin saa erilaisia harjoja ja kapeita suuttimia joilla pääsee alumiiniprofiilin ahtaisiin koloihin. 100 asteisen höyryn luulisi tappavan kaiken elollisen jos tuolla jotain on ollut. Höyrypesun jälkeen huuhtelin huoneen runsaalla vedellä puutarhaletkun ruiskupistoolin voimakkaimmalla suihkupäällä.

Kun rakenteet ovat kuivuneet jonkinverran niin huone saa lopuksi desinfioinnin Virkonilla. Virkonin levitän painepullosta sumuttamalla jolloin aine leviää huoneen kaikkiin koloihin. Sumutan virkonia myös lattialle ja se saa jäädä kuivumaan kennolevyihin ja muihin rakenteisiin. Käsittelyn jälkeen huoneessa on pitkään raikas ja puhdas tuoksu.

Huone on nyt puhdas ja talvi saa tulla. Viiniköynnös saa vielä päälleen harsokankaan ennen pakkasia kun paikat ovat kuivuneet. Kuplamuovit asennan jokus helmikuun lopulla vähän ennenkuin uudet taimet muuttavat huoneeseen.

3 kommenttia: