tiistai 13. lokakuuta 2015

Lokakuun satokatsaus

Tämän vuoden satokausi rupeaa olemaan loppusuoralla kun Monexin kasvihuoneessa on kasvatus päättynyt. Viimeinen niitti oli viime viikolla iskenyt pakkanen joka tappoi huoneesta kaikki loppusatoa vielä kypsyttäneet kasvit. Kausi tässä kasvihuoneessa päättyi nyt noin kaksi viikkoa etuajassa.


 Huoneessa oli vielä neljä amppelirocotoa ja NFT:ssä ollut rocoto Riesen Gelb joista loppusato tuli eilen kerättyä. Osa podeista menee kompostiin kasvien seuraksi, kasvien raadot tyhjensin tänään huoneesta. Pari tomaattia oli myös vielä huoneessa ja hedelmät ovat varmaan syöntikelvottomia.

Satokausi tässä kasvihuoneessa oli lopulta erinomainen chilien osalta. Neljä amppelirocotoa tuotti lopulta yli 20 kg satoa. Muutama kilo tuosta jää todennäköisesti käyttämättä.

Vesiviljelyssä olleen Riesenin juuristo oli suorastaan ällistyttävän pieni, kun ottaa huomioon että kasvin pituus oli lähes neljä metriä ja vei tilaa huoneen nurkasta lähes pari neliötä vaikka haarat oli niputettu. Satoa kasvista tuli 14,7 kg.

Kaikki ei ole kuitenkaan lopussa rocotojen sadonkorjuun suhteen. Euro-Serren kasvihuoneessa on vielä turpeessa oleva Riesenin varakasvi joka loppukesällä pääsi huoneeseen sisälle. Satoa tästä kasvista ei montaa kiloa kuitenkaan tule.
Riese Gelb varakasvi
Huoneessa on myös vielä pari kirsikkatomaattia jotka antavat satoa lokakuun ajan. Kesän yrtit ovat vielä tallella ja hyväkuntoisia. Näistä tulee satoa vielä runsaasti. Tarkempi analyysi chilien ja tomaattien satokaudesta tulee sitten kun kaikista kasveista on loppusato kerätty eli mahdollisesti loka-marraskuun vaihteessa.

5 kommenttia:

 1. Järkyttävä sato Riesen gelbistä! Taitaakohan olla uusi pubesarjan SE?
  Oma NFT-yksilöni tuotti vaajaaat 8kg, Osa on vielä puskassa yrittämssä kypsymistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennätyksistä en tiedä eikä niistä kilpailla, olen silti spekuloinut päässäni että mitä olisi tullut jos pakkanen ei olisi iskenyt kasvihuoneeseen niin varmaan olisin jatkanut vielä lokakuun kasvihuoneessa.

   Outoa oli myös se kun ensimmäistä kertaa kesäkuun puolenvälin jälkeen mittasin reson EC:n samalla kun siivosin kasvin kompostiin niin bluelabin mittari tilttasi, mitään oireilua en ole kasvissa huomannut ja mittari oli kunnossa kun mittasin toisella liuoksella. Millaisen hirviökasvin siemeniä oikein olet antanut. Luulen että kokeilen ihan samalla kaavalla ensi vuonna uudelleen mutta huolellisemmin kasvatettuna.

   Poista
 2. Riesen Gelbin sato on melko huima, punaisesta Riesenistä kun ei tullut NFT:ssä isolla kasvarilla kuin parikymmentä podia muiden rocotojen tuottaessa kiloittain. Lienee geeniperimä keltaisen version kohdalla huomattavasti parempi. Muutaman siemenen voisin tuosta ottaa vastaan, jos liikenee ☺

  VastaaPoista
 3. Riesen Gelbin sato on melko huima, punaisesta Riesenistä kun ei tullut NFT:ssä isolla kasvarilla kuin parikymmentä podia muiden rocotojen tuottaessa kiloittain. Lienee geeniperimä keltaisen version kohdalla huomattavasti parempi. Muutaman siemenen voisin tuosta ottaa vastaan, jos liikenee ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenkaikkiaan podeja oli kasvissa yli 250kpl eli satolukemat olisivat voineet olla paljon suuremmatkin, hiukan jäi kaivelemaan eli ensi vuonna uusi yritys samalla reseptillä.

   Poista