maanantai 21. syyskuuta 2015

Kasvihuoneen lämmityskulut

Sain nyt vihdoin hankittua sähkönkulutusmittarin tuonne Euro-Serren kasvihuoneeseen. Vaikka tarkoitus ei ole laskea joka euroa mitä tähän harrastukseen menee, niin mielenkiinnosta yritetään nyt seurata tuota sähkönkulutusta joka menee nimenomaan huoneen lämmittämiseen jatkossa.
Vajaassa neljässä vuorokaudessa sähköä on nyt kulunut mittarin mukaan noin 14 kWh eli maksanut noin yhden euron, en tiedä onko tuo paljon vai vähän. Edellinen yö oli syksyn kylmin ja aamulla oli ulkolämpömittarissa alle +2 astetta, noin puolet neljän vuorokauden kulutuksesta tuli ilmeisesti viime yönä.

 Yksi ongelmakohta on tällä hetkellä kuvan lämmitin, joka on aivan alimitoitettu 20 neliön huoneeseen, eikä tuolla ole tarkoitus koko huonetta lämmittääkään. Tarkoitus on ollut hankkia huoneeseen tehokkaampi lämmitin, joka kuitenkin on tehtaalta loppu ja ainakin kuukauden pitää vielä  odotella ja pärjätä nykyisellä lämmittimellä. Huoneen minimilämpö on termostaatilla asetettu +13 asteeseen ja aamulla huoneessa oli vajaat 11 astetta ja lämmitin pauhasi vielä tauotta eli alimitoitettu lämmitin tuhlaa ainakin sähköä. Jatkossa sähkönkulutus tulee paremmin seurantaan blogissa.

Basilika ja muut yrtit ovat vielä viihtyneet hyvin kasvihuoneessa kun päivälämpötilat ovat olleet pitkälti yli +20 astetta.

3 kommenttia:

 1. Tuo 14kWh on kyllä lähempänä 2e, kun 1e. Siihen kun laskee kaikki verot ym siirtomaksutkin.
  http://chiliblogi.blogspot.fi/2015/09/laskuri-kasvuvalon-sahkonkulutushintaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa nyt olin käyttänyt yösähkön hintaa kun lämppäri on vain öisin ollut toiminnassa. Sähkö + siirto on 5+2=7 senttiä eli noin euron sain kulutuksen hinnaksi 14 kilowatilla.
   PS: Erittäin pätevä tuo sinun tekemä kulutuslaskuri, kokeiltu on ja kiitos siitä.

   Poista
 2. Noita laskureita aina mukava koodata. Yllättävän suosittukin tuntui olevan.
  Olipas sinulla edullinen yösähkö.

  VastaaPoista