perjantai 12. heinäkuuta 2019

Ulkorocotot heinäkuussa

Parhaisiin vuosiin verrattuna tänä vuonna on varsin vähän chilejä ulkona, ja nekin ovat lähinnä rocotoja, ulos ne muuttivat joskus toukokuun alkupuolella.

Tästä kesästä ei tullutkaan yhtä lämmintä ja helteistä kuin viime vuonna, vaikka kevät ja alkukesä olivatkin varsin lämpimiä ja kuivia, ennusmerkit olivat hiukan samankaltaisia kuin viime vuonna. Heinäkuun alku on ollut aika viileä ja harvat rocotot ovat viihtyneet talon päädyssä varsin hyvin.


Satoisin kasvi on ollut bolivialainen Locoto Jaune, joka kukkii ja tekee podeja varsin runsaasti.


Rocoto Manzano Michoacàn on meksikolainen harvinaisuus joka on myös viihtynyt ulkona hyvin, ulos muuttaessaan se oli vielä varsin vaatimaton kasvi jossa ei podien alkuja vielä ollut. Muut ulkona olevat rocotot ovat jättirocotolajikkeita jotka tulevat luonnollisesti selvästi hitaammin perässä kuin tavalliset rocotot, podeja niistäkin löytyy jo useita.


Ensimmäiset rocotojen podit ovat jo vaihtaneet väriään tällä viikolla, joten satoa rupeaa tulemaan ulkoakin jo varsin aikaisin. Tämä lupaa ihan hyvää loppukautta ajatellen.

2 kommenttia:

  1. Minulla paprikat tekevät kasvihuoneessa aivan valtavasti raakileita. Raakileet ovat aivan kiinni toisissaan ja uusia kukkia tulee kaiken aikaa. En ole ennen kasvattanut paprikaa ja kysynkin sinulta: pitääkö satoa harventaa, jotta paprikat rupeaisivat myös kypsymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa elinvoimainen kasvi jos on täynnä raakileita ja kukkiakin tekee jatkuvalla syötöllä, vegetatiivinen kasvu on varmaan ollut sitten hitaampaa ?
      Itse en ole yleensä raakileita harventanut koska kyllä ne sieltä tulee ja kypsyy vaikka hitaasti. Ehkä joidenkin raakileiden poistaminen olisi nyt paikallaan sillä ainakin se jouduttaa muiden kasvua ja kypsymistä.

      Poista