perjantai 21. kesäkuuta 2019

Super Nova -runkotomaatti

Super Nova on suurikokoinen pihvitomaatti ja lajike tuli minulle uutena kasvatukseen täksi kaudeksi. Super Nova tomaatti on blogin yhteistyökumppani TomatoEdenin runsaista valikoimmista.
https://tomatoeden.com/?747,super-nova
Kuten niin monena vuonna aikaksisemminkin niin ensimmäiset suurikokoiset runkotomaatit kuten Super Nova kypsyivät sopivasti juhannukseksi. Super Nova on myös erittäin aikainen sillä siemenet kylvin vasta toisessa kylvöaallossa maaliskuun puolivälin paikkeilla.


Lajikkeen kasvunopeuteen vaikuttaa luonnollisesti myös kasvualusta ja kasvupaikka. Super Nova tomaatti on vesiviljelyalusta NFT:ssä "ketsuppitomaatti" Andine Cornuen kaverina parhaalla paikalla Euro-Serren kasvihuoneessa. Tomaatti on jo parimetrinen ja katto on saavutettu.

Super Nova tomaatit ovat kauniin oranssinkeltaisia ja erittäin suurikokoisia. Ensimmäinen kypsynyt tomaatti painoi yli 300 gr.


Suurikokoisten pihvitomaattien tapaan Super Nova on paksumaltoinen ja mehukas tomaatti. Maku on mukavan pehmeä ja varsin mieto, hapokkuutta on varsin vähän. Hyvä tomaattilajike joka sopii käytettäväksi monella tapaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti