Rocoto de la selva Oxapampa C.pubescens on yksi parhaista ellei jopa paras perulaisista rocotoista. Oxapampa on keskitulinen ja maukas, mutta erityiseksi sen tekee minulle juuri sen koko. Isoimmat hedelmät kun ovat kypsyneet 150 gr paikkeille, joten se on mitä mainioin rocoto täytettäväksi ja uuniin. Paksulihaiset rocotot pysyvät hyvin kasassa vaikka ne jäisivät hiukan liian pitkäksi aikaa uuniin. Rocoto de la selva Oxapampa on Rocoto Rellenoiden aatelia.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/search/label/Rocoto%20Relleno
Jättirocotot kuten de la selva Oxapampa pitävät lämpimämmistä ilmoista kuin mitä tavalliset pienikokoiset rocotot, mutta liian kuumassa nekin tahtovat kypsyä liian aikaisin ja liian pieninä. Viime kesä oli hankala jättirocotoille sekä ulkona että erityisesti kasvihuoneissa kun oli niin lämmintä kuukausikaupalla. Tämäkin alkukesä on ollut erittäin lämmin varsinkin kasvihuoneissa, ja siksi pienenä pelkona on että nuokin kypsyvät liian aikaisin. Kaikki Oxapampat ovat kuitenkin vielä vihreitä eli raakoja. Yleensä jättirocotot kuten Oxapampa kasvavat hitaammin ja kypsyvät vasta syksyllä. Kasveja on tänä vuonna kaksi. Toinen Monexin kasvihuoneessa ja toinen ulkona. Kasvihuoneessa oleva Rocoto de la selva Oxapampa tekee satoa ihan mukavasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti