sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Aji Panca C.chinense

Aji Panca on perulainen chinense, joka ei kuitenkaan ole kovin tulinen. Aji Pancan hedelmä on suurikokoinen pitkula ja ruskea kypsänä. Perussa se on yksi yleisimpiä chilejä. Aji Pancaa olen kasvattanut yhden kerran aikaisemmin kuusi vuotta sitten ja se oli silloin hankala kasvi. Kasvi kasvoi erittäin suureksi lähes kolmemetriseksi kasvihuoneessa, mutta satoa tuli heikosta ja podit rupesivat pilaantumaan samalla kun ne kypsyivät. Nyt on sitten uusi yritys Aji Pancan kanssa ja vanhoista siemenistä tuli lopulta kaksi kasvia, jotka molemmat jäivät kasvamaan ja löysivät paikkansa Euro-Serren kasvihuoneessa.

Toinen kasvi on kasvihuoneen etuovella huoneen keskellä Monster-NFT -vesiviljelykaukalossa. Kasvi on erittäin tuuhea, mutta ei vielä kovinkaan suuri ja korkeutta on hiukan toista metriä.

Tässä Aji Pancassa on nuppuja, mutta yhtään kukka ei ole vielä auennut, joten se on hitain chili tänä vuonna johtuen osittain pensastavasta ja tuuheasta kasvutavasta.


Huoneen perällä on sitten toinen Aji Panca joka on jo pitemmällä, kasvi ei ole sen suurempi mitaltaan, mutta kukkia on runsaasti, podin alkuja ei ole vielä yhtään kun tullaan kesäkuulle. Hankala kasvi vaikuttaa olevan tälläkin kerralla. Tämäkin kasvi on NFT-vesiviljelyssä, mutta ei ole yhtä tuuhea kuin etuovella oleva Aji Panca, ehkä juuri sen vuoksi se jo kukkii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti