perjantai 14. kesäkuuta 2019

Huckleberry - marjakasvi

Huckleberry Solanum guineense on pohjois-amerikkalainen marjakasvi, joka on mielenkiintoinen uutuus tälle kaudelle. Huckleberry on kasvatettu siemenestä alkukeväällä ja siemenet sain blogin yhteistyökumppanilta TomatoEdeniltä.
https://tomatoeden.com/?393,garden-huckleberry

Huckleberry on nyt noin 1,5 metriä korkea kasvi jonka taimikasvatus tapahtui kasvihuoneessa, ulos pihalle kuusiaidan eteen se muutti joskus toukokuussa, kun sisällä rupesi olemaan jo ahdasta. Tämä pohjois-amerikasta kotoisin oleva kasvi on viihtynyt ulkona hyvin jo ainakin kuukauden ajan ja se on varsin tuuhea ja hyvin haaroittunut. Marjoja tästä varsin eksoottisesta kasvista tulee runsaasti. Yllätys on ollut se kuinka hyvin ja nopeasti se on kasvanut ja miten äkkiä se on saavuttanut satoiän.

Ensimmäiset Huckleberryn marjat ovat kypsyneet ja väriltään ne ovat mustia. Marjat tulevat suurehkoissa tertuissa. Täysin kypsiä marjat eivät vielä ole, mutta niissä on mukavan kirpeä aromi. Marja muistuttaa monella tapaa suomalaista mustaherukkaa. Pohjois-amerikassa Huckleberryn marjoista tehdään mm. hilloa. Yhdestä kasvista ei ehkä vielä tule tarpeeksi marjoja hilloa varten, mutta mikäs sen mielenkiintoisempaa olisi kuin kokeilla tehdä Huckleberry-rocotohilloa loppukesästä. Tämä jää nähtäväksi miten paljon marjoja kasvista lopulta tulee. Ainakaan toistaiseksi linnut eivät ole tuolta marjoja napanneet.


Huckleberryn kukka on varsin pieni ja siinä on kauniin valkoiset terälehdet. Tämä minulle aikaisemmin täysin tuntematon kasvi on yllättänyt erittäin positiivisesti tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti