sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Viiniköynnökset

Olisikohan nyt aika jokakeväiselle viiniköynnöspäivitykselle kun kaikki köynnökset ovat heränneet talven jäljiltä niin kasvihuoneissa kuin ulkonakin. Euro-Serren kasvihuoneessa on kaksi aitoviiniköynnöstä. Huoneen perällä maahan istutettuna Merlot ja sen vieressä isossa termoruukussa kasvava Chardonnay. Viime vuonna satoa tuli todella heikosti joka ehkä johtui liian kuumasta kesästä kasvihuoneessa, tänä talvena leikkasin molempia köynnöksiä aika rajusti ja nyt rypäleterttuja on tulossa paremmin vaikka kaikki tertun kukat eivät olekaan pölyttyneet. Valoa on myös tarjolla paljon aiempaa enemmän kun huoneessa on nyt akryylikatto.


Viiniköynnöksistä tulee tänä vuonna ainakin sen verran marjoja että niitä riittää syötäväksi asti, jalostukseen asti niitä ei tule tarpeeksi.

Merlot on istutettu metrin pituiseen muoviseen rumpuputkeen joka upotettiin maan sisään huonetta rakennettaessa nelisen vuotta sitten. Multa on painunut viime talvena sen verran että putken kaulus on tullut esiin eli nyt olisi mullan lisäyksen paikka.


Monexin kasvihuone otettiin käyttöön vasta maalis-huhtikuun vaihteessa joten Supaga lähti myöhemmin kasvuun kuin aitoviiniköynnökset. Ensimmäiset kukkatertut ovat kuitenkin kehittyneet.

Zilga on herännyt talviunilta ulkona terassin kupeessa kun kesäiset lämpötilat tulivat pääsiäisen jälkeen takaisin.

Zilgasta on myös muutama taimi kasvamassa puuvaraston eteläseinustalla ja nämä olleet suojaamatta koko talven. Taimet on kasvatettu pistokkaista jotka otin muutama vuosi sitten emokasvista josta on edellinen kuva.

2 kommenttia:

  1. Ihania viiniköynnöksiä! Ja nuo terttujen alut on vaan niin suloisia... Ensimmäisiä omia viinirypäleitä odottaessa! 👍😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rypäleitä kelpaa odotella ja viiniköynnökset ovat siitä palkitsevia että ovat helppohoitoisia.

      Poista