lauantai 11. toukokuuta 2019

Kurkku Delistar F1

Kurkkuja on tänä vuonna kasvamassa oikeastaan vain yksi kasvi. Delistar F1 on minulle uusi lajike ja kiinnostus lähti siemenpussin maininnasta että Delistar on ohutkuorinen ja väriltään vaalean vihreä. Siltä nuo kehittyvät kurkut näyttävätkin kuin siemenpussinkin kuvissa, vastaavan tyyppistä kurkkua en ole ennen kasvattanutkaan.

Kurkut eivät yleensäkään kuulu ihan suosikkikasveihini ja ne ovat toisaalta ongelmallisia. Satoa kun tulee kerralla aina ihan liikaa ja säilöäkään ei oikein jaksaisi ennen syksyä, tämän vuoksi yksi kurkku on oikeastaan maksimi mitä kasvatan vuosittain. Toisaalta runsaasti satoava kurkku ei jaksa montaa kuukautta tehdä satoakaan ja siksi satokausi on varsin lyhyt mutta liian runsas ainakin minulle.

Tänä vuonnakin kurkku kasvaa NFT-vesiviljelyssä ja samalla paikalla kasvihuoneessa kuin parina aikaisempanakin vuotena.

Oikeastaan on toinenkin kurkku joka on vielä pieni taimi. Tämän tarkoitusperä onkin aivan toinen eikä sitä kasvateta syötäväksi, kyseessä on nimittäin jättikurkkulajike.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, mulla on myös sama kurkku eka kertaa kasvamassa. Vajaa viikko sitten istutin kasvariin ja tarkoitus kohta kylvää toinen, jonka saa sitten myöhemmin istuttaa. Kuten toteat, kurkkusato on aika lyhyt ja runsas. Näin saan sitä hiukan tasattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kasvatusten porrastaminen on erittäin järkevää juuri kurkun kohdalla. Itse porrastin nyt aika rajusti mm. amppelitomaattien kasvatusta.

      Poista