torstai 2. marraskuuta 2017

Bradley Smoker

Tänä syksynä chilien savustukseen on tullut mukaan myös uusi savustin Bradley Smoker, joka on kanadalainen laite ja sitä käyttää monet metsästäjät ja kalastajat jotka saaliitaan jatkojalostaa. Laite toimii sekä lämminsavustimena että kylmäsavustimena, kun siihen hankkii tuollaisen alumiiniputkella varustetun boxin savugeneraattorin ja kaapin väliin.

Vanhaa savusampoa en kuitenkaan ole hylännyt, päinvastoin ja sillä olen savustanut edelleen suurimman osan rocotoista tänä syksynä, savusampoa varten tehtyjä savustuskiekkoja kun on vielä runsaasti jäljellä. Savunkehitin savusampo on ollut tuolla laatikossa josta alumiiniputki lähtee kaappiin ja silloin lämpötila ei kaapissa nouse merkittävästi. Syksy on parasta aikaa kylmäsavustukseen kun lämpötila laskee ulkona lähelle nollaa.

Bradleyn oma savugeneraattori syöttää automaattisesti savustuskiekkoja tuolla kylmäsavulaatikossa josta savu kulkeutuu kaappiin. Olen tehostanut viikonloppujen savustusta käyttämällä laatikossa päivisin savusampoa, jonne kiekkoja pitää laittaa manuaalisesti parin tunnin välein ja öisin taas on ollut käytössä Bradleyn omaa savugeneraattori, jonne voi ladata kiekkoja monen tunnin savustusta varten, itse kun tykkään varsin voimakkaasta savuaromista. Tänä syksynä olen käyttänyt pääasiassa leppää, omenaa ja kirsikkapuuta savustukseen.

Jos olen tehnyt savurocotojauhetta, niin Bradleyn kaappiin mahtuu hyllyille parin normaalin kasvikuivurin verran rocotoja eli noin 4-5 kiloa. Kaapissa tulee samalla savustettua myös juustoja. Lämminsavustuksella Bradley on savustanut mm. kirjolohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti