perjantai 15. syyskuuta 2017

Tomaatit 2017

Tomaattikausi vaan jatkuu eikä noita puskia saa nurin tuolta Monexin kasvihuoneesta koska rocotot ovat edessä ja huoneessa on niin ahdasta. Kasvu on kuitenkin pysähtynyt kun tilaa ja valoa ei enää ole. Viimeiset raakileet kuitenkin kypsyvät vielä. Esittelen tässä tämän kauden tomaattilajikkeet amppelitomaatteja lukuunottamatta.

Andine Cornue on jättimäinen paksumaltoinen luumutomaatti, joka on nyt toista vuotta kasvatuksessa ja ensimmäinen tomaatti nyt NFT-vesiviljelyssä. Erittäin satoisa ja noussut omaksi suosikiksi juuri ketsuppitomaattina, koska tuo lajike on suurikokoinen, paksumaltoinen ja vähänesteinen. Rocotoketsuppi on ihan ykköstuote ja montaa tomaattia ei kiloon tarvita.

Cherokee Purple on suurikokoinen ruskea pihvitomaatti joka käy melkein mihin tahansa. Ensimmäinen kasvatusvuosi ja tuotti satoa keskinkertaisesti kasvihuoneen pohjoisseinustalla epäedullisissa oloissa. Mieto ja miellyttävä maku tomaatissa.

Eksootika on ollut jo lähes kymmenen vuotta ehdoton valinta ruukkutomaatiksi. Oranssi tomaatti on herkkulajike tuorekäyttöön ja erittäin satoisa. Yksi parhaista tomaateista jota olen kasvattanut ja siksi mukana aina joka vuosi.

Erk on toinen "must" lajike vuodesta toiseen kymmenen vuoden ajalta. Erittäin satoisa varsin suurikokoinen runkotomaatti, jossa lähes virheettömät tomaatit aina. Sopii tuorekäyttöön ja myös tomaattikastikkeen perusraaka-aine vuodesta toiseen.

Orkado F1. Kasvihuoneen runkotomaatti jossa hedelmät keskikokoisia ja erittäin hyvän makuisia. Tekee erittäin kauniita tasalaatuisia tomaatteja ja varsin satoisakin tänä vuonna huoneen eteläseinustalla. Hyvä lajike ja yllätti positiivisesti kun ensimmäistä kertaa oli kokeilussa.

Pink Charmer F1. Kirsikkarunkotomaatti joka on ollut myös satoisa ja hyvänmakuinen. Tuli ensimmäistä kertaa mukaan ja Sungoldin tilalle eikä ole pettänyt. Erinomainen mieto miellyttävä maku.

Pohjanmaa Kaunitar on vanha virolainen lajike jota olen kasvattanut ennenkin. Luumutomaatti joka sopii moneen käyttöön. Pohjoisseinustalla tehnyt kohtalaisen hyvin satoa.

Tres Cantos. Runkotomaatti ja hedelmät suurehkoja. Siemenet toin joskus vuosia sitten Kanarialta tai Madeiralta ja kokeilin nyt toista kertaa. Varsin heikosti teki satoa taas ja varsin keskinkertainen lajike.

Sibirian. Ensimmäinen yritys ja taisi tulla jäädäkseen ulkokasvatukseen ja sopii mainiosti ruukkutomaattilajikkeeksi talon seinustalle. Huononakin kesänä teki varsin hyvin satoa ja varsin aikaisin, kun ensimmäiset tomaatit kypsyivät ulkona heinäkuun alkupuolella. Hyvänmakuinen ja kiinteä hedelmä joka sopii moneen.

3 kommenttia:

 1. Sibirianista taisin lukea jostain muualtakin ja sitä suositeltiin. Taidan itse kokeilla ensi vuonna sitä :) Kivoja tälläiset postaukset!

  VastaaPoista
 2. Saiskos ketsupin ohetta blogiin?
  Kokeilin yhtä ohjetta, mutta ei ollut oikeen omaan makuun.
  Jos on hyväksi havaittu ohje...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän niin olen ajatellut että tänne blogiinkin voisi jotain mössöohjeita laittaa. Kun suurimmat kiireet helpottavat lähipäivien jälkeen niin jossain vaiheessa tulee varmaan rocotoketsupin, savutahnan ja ehkä rocoto rellenoidenkin ohje tänne blogiin eli pysy kuulolla.

   Poista