perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kurkkukausi matalapaineessa

Viime vuosi oli erinomainen kurkkukausi ja satoa NFT-vesiviljelyssä tuli kymmeniä kiloja kolmesta kasvista. Samaa ei voi sanoa tästä vuodesta, kun samaan paikkaan istutetusta kurkkulajikkeesta Tomasista ovat kaikki kurkunalut abortoituneet pois, vaikka kasvi on kukkinut ihan mahdottomasti ja kokoakin on yli pari metriä. Syytä en tiedä ja samassa systeemissä on tomaatti, jota ei viime vuonna ollut. Syy on ilmeisesti lajikkeessa ja siemenetkin olivat jotain vanhoja kaapista löytyneitä, mutta eri lajike kuitenkin mitä viime vuonna kasvoi kolme kasvia. Istutin tämän kurkun ja tomaatin toukokuun alussa, toisen pienemmän kurkuntaimen viikkoja myöhemmin. Siitä alkaa nyt tulla satoa.

Louisa F1 on lajike joka nyt on päässyt satoikään ja siitä saadaan tämän vuoden kurkut, jotka näyttää kehittyvän ihan normaalisti samassa systeemissä. Kurkusta ei kylläkään tule pula tänä vuonna, sadon alku meni vaan vähän myöhäiseen. Viime vuoden kurkkulajike oli Superstar, joka antoi valtavasti satoa.


Tomaatti Andine Cornue ja nämä kaksi kurkkulajiketta ovat kasvattaneet valtavan juuriston 1,5 metriä pitkään NFT-kaukaloon. Juuret ovat tuolla luonnollisesti täysin sekaisin yhtenä mattona. Juuristo on erittäin terveenoloista ja valkoista väriltään. Lannoitus tomaatille ja kurkuille on ollut jonkinlainen kompromissi, koska tomaatti tykkää vahvemmista lannoitteista. Mielestäni Tomasin ongelmat eivät voi johtua tomaatista, koska Louisa tekee nyt normaalisti kurkkuja ja tomaatti Andine Cornuekin on erittäin satoisa, vaikka kypsiä hedelmiä ei siitä vielä ole saatu. Ensi vuonna jatkan varmaan samalla kaavalla, mutta vaihdan molemmat kurkkulajikkeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti