lauantai 20. toukokuuta 2017

Viiniköynnökset toukokuussa

Mitä kuuluu viiniköynnöksille nyt toukokuussa kun kesäkin tuli varsin nopeasti Suomeen. Kasvihuoneissa kesä on jatkunut jo kauan ja siellä viiniköynnökset ovatkin jo hyvässä kasvussa.

Supaga Monexin kasvihuoneessa heräsi joskus huhtikuun loppupuolella ja siitä lähtien kasvu on ollut jo hurjaa kuten yleensä talvihorroksesta heräävillä viiniköynnöksillä. Kukka-aiheitakin on kasvissa jo ihan mukavasti muodostumassa. Satoa Supaga rupeaa antamaan varmaan heinäkuun aikana.

Merlot ja Chardonnay Euro-Serren kasvihuoneessa ovat jo paljon pitemmällä ja rypäleterttujakin on tulossa useita. Kasvit heräsivät talviunilta maaliskuussa kun huoneen lämpötilaa nostettiin. Viiniköynnösten kasvusto täyttää jo huoneen katon ja vierekkäin kasvavat kasvit menevät sekaisin huoneen katossa, kun rypäleet kypsyvät niin vasta tietää mikä terttu kuuluu millekin kasville, niin sekaisin ne tuolla ovat. Hedelmäterttujen pölytys ei ole ihan täydellisesti onnistunut.

Tammikuussa leikkasin Merlotin ja Chardonnayn ja otin samalla pistokkaita joiden kasvuunlähtö näyttää onnistuneen.

Ulkona terassin kupeessa on talvehtinut Zilga, jolla ikää on jo yli kymmenen vuotta. Pienen taimen istutin joko vuonna 2006 tai 2007 ja satoa se antaa hyvin yleensä joka toinen vuosi. Zilgan heräämistä odotellaan nyt kun ilmat lämpenivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti