maanantai 13. helmikuuta 2017

Kasvihuonekausi käynnistyi

Uusi kasvatuskausi Euro-Serren Tropic kasvihuoneessa on alkanut kun valtaosa rocotojen taimista on muuttanut huoneeseen. Ensimmäiset kasvit menivät huoneeseen jo lauantaina, mutta valtaosa taimista sai siirron tänään kun oli lämmin ilma ulkona ja samalla huoneen minimilämpötila nostettiin +13 asteeseen.

Lupaavaa on se että helmikuun puolessavälissä lämpötila huoneessa nousee aurinkoisina päivinä jo yli +20 asteeseen, jossa lämpötila oli tänäänkin viitisen tuntia. Diesellämmitin kävi aamupäivällä kymmenen aikoihin ja seuraavan kerran vasta iltapäivällä viiden paikkeilla. Maaliskuuhun on enää pari viikkoa ja sitten rupeaa päivisin jo enemmän aurinko paistamaan, joten lämmitystä tarvitaan enää lähinnä iltaisin ja öisin. Parin viikon päästä aurinkokin pääsee paistamaan jo aamu kahdeksasta kun asuinrakennus ei enää varjosta kasvihuonetta.

Monster NFT kasvihuoneen masiivinen vesiviljelylaitos on myös nyt käytössä ja toimii lähinnä rocotojen taimikasvattamona ainakin helmikuun ajan. Laitteistoa ajoin jo pari päivää tyhjäkäynnillä kun seurasin mm. maan sisällä olevan reson vedenlämpötilaa, jota Hailean vedenlämmitin nyt lämmittää ja hyvin se näyttäisi veden pitävän lämpimänä.

Kasvihuoneen pöydän päässä on kasvutunneli pienemmille taimille ja lämpömatto tunnelissa pitää lämpötilaa korkeampana kuin muualla huoneessa. Kaikki kasvit viisi metriä pitkällä pöydällä saavat kastelun altakastelualustojen maton kautta ruukkujen pohjasta.

 Siirto kasvihuoneeseen tapahtui sopivasti kun isoimpien rocotojen siipienväli oli jo metrin luokkaa ahtaalla pöydällä. Kuvan kasvi oli päivällä Monexin huoneessa "happea haukkaamassa" jossa myös lämpötila ylitti +20 asteen. Monexin kasvihuone tulee käyttöön maaliskuun aikana.

Vesiviljelykasvien valaistuksen kasvihuoneessa hoitaa Osramin Super Saga Led valaisin, joka on päällä 15 tuntia vuorokaudessa.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2015/11/kasvivalaisimet.html1 kommentti:

  1. Kerroppas paljonko diisseliä palaa vuorokaudessa, kun olet muutaman päivän testannut.

    VastaaPoista