sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Tomaattien kylvö

Tomaatit tuli tänään kylvettyä Eazy Plug -kuutioihin. Näitä Eazy Plug idätyskuutioita käytin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja tykästyin niihin kovin, tämän vuoksi samaa kuutio on tänäkin vuonna ollut käytössä. Kuutio sisältää puristettua multaa, kookosta ja perliittiä. Se pidättää kosteuden idätyslaatikossa hyvin, tuosta kuutio on helppo sitten siirtää turpeeseen, kookokseen tai vaikka vesiviljelyyn. Kuutioita löytyy VP-Luxilta.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=107/277

Tomaatit tuli nyt kylvettyä lähes pari viikkoa etuajassa normaaliin aikatauluun kun kasvatustilaa on jatkossa taimille tarjolla riittävästi. Osa rocotoista on jo muuttanut kasvihuoneeseen ja pääosa kasveista siirtyy sinne huomenna, joten tuleville tomaatintaimille on tilaa joko sisällä, tai sitten ne menee suoraan kasvihuoneeseen taimikasvatukseen, kun kylvölaatikossa tila loppuu.
Muutama tomaattilajike tuli idätettyä jo tammikuussa ja nyt sitten loput. Tomaatteja tulee tänä vuonna hyvin hillitty määrä ja lähes kaikki menevät Monexin kasvihuoneeseen.

Tumbler F1 ja Terenzo F1 ovat amppelitomaatteja, joista jälkimmäinen on uusi lajike ja sen on sanottu olevan parannettu versio Tumblerista. Osa amppelitomaateista menee sukulaisille eli omalle plantaasille jää ehkä kolme tai neljä amppelia. Osa lajikkeista on vanhoja tuttuja ja muutama uusi on mukana, kun joka vuosi pitää niitäkin kokeilla. Erk ja Eksootika ovat joka vuosi mukana kun ovat parhaimmasta päästä, muutaman vuoden tauon jälkeen mukana on myös huippusatoisa Pohjanmaa Kaunitar, jonka siemenet ovat lähes 10 vuotta vanhoja ja osa oli mustuneita, joten voi olla että se tippuu vielä pois.
Sibirian olisi tarkoitus laittaa ulos ja viime vuonna se kuoli 10 senttisenä taimena joten nyt on uusi yritys. Muita uusia runkotomaattilajikkeita kasvihuoneeseen ovat Cherokee Purple, Pink Charmer F1 ja Orkado F1.

Idätykseen meni samalla muutamia erikoisuuksia sekä Aji Charapita, jonka taimi kuoli muutama viikko sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti