torstai 23. helmikuuta 2017

Vastoinkäymisiä kasvihuoneessa

Kaikki ei aina mene niin sanotusti putkeen ja takaiskujakin voi aina tulla, ja usein ne tuleekin juuri silloin kun se olisi vähiten toivottavaa. Juuri kun sain kasvihuonekauden käyntiin ja rocotot huoneeseen, niin viime viikolla rupesi Airrexin diesellämmitin reistailemaan ja lopulta se ei lähtenyt enää käyntiin.

Lämmitin oli loppuviikon poissa pelistä kunnes maahantuojan huoltomies tuli maanantaina laittamaan sen kuntoon. Laitteen tuuletin oli hajonnut, jonka vuoksi lämmitin ei lähtenyt käyntiin. Vartissa lämmitin laitettiin taas kuntoon ja nyt se on toiminut ongelmitta. Samalla sain lämmittimeen kätevän kuljetuskärryn, jolla sen saa yksinkin kuljetettua huoneesta sitten kun lämmitintä ei kasvihuoneessa enää tarvita.
http://www.rexnordic.com/fi/tuote/lisavarusteet/kuljetuskarry-ah-300

Sain myös toisen lämpötila-anturin lämmittimeen, anturin uudelleen sijoittelulla lämmittimen saa nyt käymään paljon järkevämmin ja pitämään huoneen lämpötilan tasaisempana. Diesellämmitin käy nyt jonkin verran useammin, mutta vähemmän aikaa kerrallaan, eikä nosta niin paljon huoneen lämpötilaa kerralla, kun anturi on oikein sijoitettu huoneeseen. Mitään haittaa kasveille ei ollut lämmittimen hajoamisesta, kun sähkölämmittimet pitivät huoneen minimilämmön +13 asteessa, lisäksi viime viikonloppu oli myös erittäin lämmin vuodenaikaan nähden.

Muutama viikko sitten asensin myös kasvihuoneen oveen ilmastointiritilän, jotta laite saa riittävästi happea toimiakseen moitteetta. Säädettävä ilmastointiritilä on erittäin hyvässä paikassa juuri lämmittimen takana. Lämmin poistoilma poistuu tarvittaessa kattoluukkujen kautta ulos.

Toinen takaisku oli se että Monster NFT:n kaukalo rupesi vuotamaan, ja se on nyt ollut viikon verran poissa pelistä, tälläkään ei ole vielä mitään merkitystä kasvien kasvun kannalta, ja viikonlopuksi saan sen taas toimintaan. Kuukausi sitten rupesi reistailemaan myös noin 7 vuotta vanha Starligh -loisteputkivalaisin ja sen saan varmaan ensi viikolla toimintaan. Starlight paneeli on erittäin tehokas alkuvaiheen taimikasvatuksessa kun siinä on 4 kpl 55 watin loisteputkia. Kasvivalaisimia on kuitenkin niin paljon että muilla lampuilla on pärjätty mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti