torstai 11. elokuuta 2016

Rocotot kasvihuoneessa

Tämän vuoden rocotokausi on vääjäämättä kääntymässä loppusuoralle. Kautta on jäljellä vielä noin 2 kk ja kausi pitää tänä vuonna päättää viimeistään lokakuun puolessavälissä. Alkukauden söhellyksistä olen kirjoittanut jo tarpeeksi ja seuraukset näkyvät nyt kun kaudesta tulossa varsin keskinkertainen. Uskoisin että suurin osa sadosta ehtii vielä kypsymään ja tuleva satomäärä on joka tapauksessa ihan riittävä.
Red Rocoto on antanut satoa yli kilon verran ja se on ainoa normaalisti kesällä sadonnut rocoto. Kasvi tuli haettua Heinän puutarhalta huhtikuun alussa ja silloin siinä oli jo muutama kukka. Kasvi oli kuitenkin yhtä hyväkuntoinen kuin omat kasvit ovat olleet edellisvuosina, onnistunut taimikasvatus vaan on kaiken a ja o. Ensi kaudelle tulee toivonmukaan paljon enemmän uusia rocotolajikkeita kasvatukseen joten kausi alkanee myös aikaisemmin kuin normaalisti.

Ensimmäinen Turpo Pube alkaa kypsymään. Olen kuitenkin varsin tyytyväinen rocotoihini kun ottaa huomioon että parhaat kasvit menetin maaliskuussa ja nyt mennään lähinnä varataimilla.

Rocoto Marlene SLP. Kypsyy oranssin väriseksi ja muutama on jo kerättykin ja uusi lajike minulle tälle kaudelle. Varsin keskinkertainen maultaan. Sadotusarviota ei voi tällä kaudella tehdä kun taimikasvatus tämänkin lajjikkeen kohdalla epäonnistui.


3 kommenttia:

 1. Erinomainen blogi. Kiva lukea chilimiehen kaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että joku jaksaa näitä lukea.

   Poista
 2. Jaksaahan näitä, ja hyvin. Rocotot on hienoja, mutta eihän nuo tosiaan sinun aiemmille kausille pärjää. Sen verran kuitenkin tulee, että kokeile ihmeessä hapanrocoton tekemistä. Ei ole montaa harrastajaa, jotka ei tykkää siitä.

  VastaaPoista