keskiviikko 24. elokuuta 2016

LED Spider COB 432W / 360W syksyn valo ja ajastimet

Sain huhtikuun lopulla VP-Luxilta testiin huippuluokan kasvivalaisimen LED Spider COB 432W / 360W. Esittely valaisimesta oli blogissa huhtikuun lopulla.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2016/04/led-spider-cob-432w-360w.html

Taimikasvatusaika oli keväällä jo varsinaisesti ohi kun valaisimen sain ja käytin sitä lähinnä huonosti kasvaneen chilin Chiclayon valottamiseen. Vaikka kasvi oli NFT:ssä se oli kasvanut monia muita chinensejä huonommin. Ylläolevassa linkissä chiclayo on alin kasvi valaisimen alla. Valaisinta käytin johonkin kesäkuun alkuun asti, jonka jälkeen se oli pois käytöstä aina tähän päivään asti. Valaisimen hyötyä varsinaiseen sadotukseen on vaikea sanoa kun kasvihuoneeseen paistaa myös aurinko, tosin chiclayo oli osittain muiden kasvien varjossa eikä saanut koko ajan aurinkoa, varsinkin kun oli muita kasveja selvästi pienempi.
Chiclayo tänään, mielestäni lampun ansiosta se kiri kasvussa heikkoa alkua ja siitä kehkeytyi komea kukkiva chili toukokuun aikana. Chiclayo poikkeaa monista muista chinenseistä ja se on tuollainen rönsyilevä kasvi joka nyt on lähes 180 senttinen ja antaa hyvin satoa. Ensimmäinen erä kypsistä podeista kerättiin jo muutama viikko sitten, hedelmiä kasvista tulee jokatapauksessa satoja.

Syksy ja pimeät ajat tulevat, nyt jykevä ja laadukas Spider COB testataan taimikasvatuksessa. Valaisimen alla kasvihuoneen pöydällä on juuri idätetty villichili Pea C.Chacoense. Lisäksi valoa saavat nyt mm. ananas, papaya, sitruuna ja pari yrttiä. Huoneen yölämpötila on nyt asetettu  min. +15 asteeseen, joten tarkkaa käsitystä ei ole miten se saattaisi vaikuttaa chacoensen kasvuun.

Digitaaliset ajastimet
Toukokuun lopulla esittelin blogissa hankkimiani brennenstuhlin digitaalisia ajastimia.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2016/05/kasvihuoneiden-tekniikka-digitaaliset.html
Molemmat ajastimet ovat toimineet täysin moitteetta koko kesän ja ajastetut ohjelmat ovat pysyneet laitteiden muistissa siitä huolimatta että Monexin kasvihuoneessa ovat olosuhteet vaihdelleet suuresti kesän aikana. Välillä huoneessa on ollut kuumaa ja kuivaa, toisinaan taas erittäin kosteaa. Välillä öisin on ollut alle kymmenenkin astetta kun ovi on ollut jatkuvasti auki. Tuntuu nyt siltä että näihin roiskevesisuojattuihin ajastimiin voi jatkossakin luottaa.

Jokasyksyinen ilmiö. Kaksi kasvihuonetta ei riitä kun rocotot puskevat kattoluukuista ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti