torstai 15. tammikuuta 2015

ROOT!T juurrutussieni

Yksi uutuustuote tähän kauteen on ROOT!T juurrutussieni, joka on vähän samanlainen tuote kuin kivivillakin ja tuon juurrutussienen voi myös isompaan kivivillakuutioon istuttaa. Alunperin hankin noita ihan vain kokeeksi ja ajatuksena oli käyttää noita lähinnä pelargonien pistokkaiden istutukseen kun ROOT!T -setissä tuli myös juurrutushormonia.

Olen nyt noita sieniä kokeillut myös ihan siementen kylvöissä kun tuossa keskellä on samanlainen reikä kuin kivivillakuutiossakin jonne siemenen voi tiputtaa.

Salaatti ja basilika itivät sienessä ihan normaalisti muutamassa päivässä ja ihan hyvin tuo juuristo on kasvanut tuossa sienessä. Kastelun kanssa ollut hieman ongelmia kun tuo pieni sieni kuivuu varsin herkästi  päivisin lampun alla.
Toisessa kuvassa on Estrelicia, joka on kasvattanut kaksi isoa pääjuurta sienen pohjan läpi.
Nyt nuo kasvit tuli koulittua 90mm pyöreisiin ruukkuihin jonne ne pääsi turpeeseen.

5 kommenttia:

 1. Kätevän kuuloisia sieniä, kerrotko mistä niitä voi hankkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi vain lähinnä chilitarvikkeeltä löytyvän ja sielläkin lähes kaikki ROOT!T tuotteet loppu. http://www.chilitarvike.fi/kasvualustat

   Itse olen hankkinut nämä juurrutussienet ruotsista ja tuli samalla kuin kasvihuone, länsinaapurissa kun tahtoo kaikki olla halvempaa. Tämä ROOT!T juurrutus-setti on muuten myös esitelty tuossa blogin "kasvihuonetarvikkeita" osiossa.

   Poista
 2. Kiitti, chilimaailma onkin vieras, joten en ehkä ihan heti olisi törmännyt sieniin. Täytyy kevään messuilla kulkea silmät auki :)

  VastaaPoista
 3. Tuolla ainakin noita on.

  http://puutarhatonttu.verkkokauppaan.fi/tuote/138742/Roott-luonnollinen-juurrutussieni-50kpl/

  VastaaPoista
 4. Tuolla ainakin noita on.

  http://puutarhatonttu.verkkokauppaan.fi/tuote/138742/Roott-luonnollinen-juurrutussieni-50kpl/

  VastaaPoista