sunnuntai 11. elokuuta 2019

Rocoto Machu Picchu

Rocoto Machu Picchu C.pubescens on yksi syksyllä 2016 Perusta tuomistani chililajikkeista. Kasvatin Machu Picchua kaudella 2017, jolloin se satosi todella heikosti. Tänä vuonna Rocoto Machu Picchu on sitten toista vuotta kasvatuksessa ja se on yllättänyt todella positiivisesti. Rocoto Machu Picchu on viihtynyt erittäin hyvin amppelissa Euro-Serren kasvihuoneen katossa.

Rocoto Machu Picchu oli ainoa Perusta tuotu rocotolajike joka oli selvästi siellä risteytynyt, alkuperäinen Aquas Calientesista ostamani podi kun oli punainen, suomessa kasvatetuista on tullut keltaisia tai ehkä väri on jopa lähemmäs oranssia. Molemmat täällä kasvatetut kasvit idätettiin alkuperäisistä perulaisista siemenistä.


Satoa tämä rocoto tekee tänä vuonna erittäin runsaasti ja kaikki haarat ovat lähes täynnä podeja joita suuressa kasvissa on satoja. Machu Picchun lämmöstä kotoisin oleva lajike on nyt viihtynyt todella hyvin kasvihuoneen katossa, jossa lämmön lisäksi myös valoa on tarjolla runsaasti.

Podit ovat kooltaan keskikokoisia ja todennäköisesti tästä kasvista tulee reippaasti yli 10 kg satoa ennen kauden loppua. Heinäkuun vaihduttua elokuuksi ja ilmojen hieman viilennettyä kasvi on taas ruvennut kukkimaan ja pieniä nuppineulanpään kokoisia podien alkujakin on taas ruvennut muodostumaan kasviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti