torstai 28. helmikuuta 2019

TomatoEden - uudet lajikkeet

Kaksi Kasvihuonetta blogin yhteistyökumppani TomatoEden toimitti useita uusia tomaattilajikkeita ensi kesän kasvatuksia varten. Kaikkia lajikkeita en varmaan pysty ensi kesänä kasvattamaan, mutta useimpia kuitenkin. Kaikista uusista tomaattilajikkeista tulee viime vuoden tapaan esittelyjä ja makuarvioita pisin kautta.

Tomaattien kylvöt on tänä vuonna jaettu kahteen osaan. Ensimmäiset tomaatit kylvettiin vajaat pari viikkoa sitten ja nämä uudet juuri saamani lajikkeet kylvetään joskus maaliskuun alkupuolella. Yritän näin porrastaa tomaattien satokautta pidemmälle ajanjaksolle ettei keskikesällä vielä tule liikaa satoa.

TomatoEdenillä on varsin runsaasti uutuuslajikkeita jotka ovat vasta tänä talvena tulleet tarjolle. Tässä lyhyt esittely uusista tomaateista joita minulla on ainakin tarkoitus kasvattaa ensi kesänä.

Bi-Color Polish Pastel on pienikokoisia tomaatteja tekevä uutuus Multicolor -lajike Australiasta.
https://tomatoeden.com/?733,bi-color-polish-pastel

Harvard Square on myös uutuus Multicolor -lajike tälle vuodelle. Tomaatit ovat isokokoisia ja kauniin vihreän raidallisia.
https://tomatoeden.com/?711,harvard-square

Amethyst Jewel on erittäin kaunis keskikokoisia tomaatteja tekevä Indigo -lajike.
https://tomatoeden.com/?35,amethyst-jewel

Bezrazmernyi on venäläinen tomaattilajike Siberiasta jonka hedelmien paino voi olla jopa lähelle kiloa. Erittäin mielenkiintoinen pihvitomaatti
https://tomatoeden.com/?31,bezrazmernyi

Alice`s Dream on TomatoEdenin oma risteytynyt lajike muutaman vuoden takaa. Tätä isokokoista paljon kehuttua tomaattia olen halunnut kasvattaa jo pari vuotta ja nyt se on mahdollista. Tomaatit muistuttavat Lucid Gem -lajiketta jota kasvatan nyt toista kertaa.
https://tomatoeden.com/?401,alices-dream

Siniy on jännänvärinen ja tummanpuhuva isokokoinen tomaatti joka on kotoisin Virosta. Tämä lajike on ns. perunanlehtitomaatti.
https://tomatoeden.com/?112,siniy

Kozula 156 on uutuuslajike tälle kaudelle. Isokokoiset tomaatit kypsyvät kauniin oranssiksi. Lajike on puolalaista alkuperää.
https://tomatoeden.com/?745,kozula-156

Tomaattikuvat: TomatoEden

Nämä yllä esitellyt tomaattilajikkeet tulevat nyt siis varmuudella kasvatukseen ensi kesänä ja niitä esitellään sitten tarkemmin pisin vuotta, varsinkin hedelmien muodostuessa ja kypsyessä sitten kesämmällä. Upean näköisiä ja erikoisia lajikkeita ja viimevuotisten TomatoEden -lajikkeiden perusteella varmasti mielenkiintoinen tomaattivuosi on myös nyt tulossa.
Viime vuotiseen tapaan osa tomaateista tulee nytkin NFT -vesiviljelyyn, pääosa lajikkeista kasvaa kuitenkin perinteisessä "multa"alustassa.

2 kommenttia:

  1. Hurjan mielenkiintoisilta näyttäviä lajikkeita!

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä taidan ensikesänä hommata kasvarin, kun näitä sun postauksia lukee, niin tulee aina kauhea hinku kasvihuoneeseen:)

    VastaaPoista