tiistai 5. helmikuuta 2019

LED BAR 50W -kasvivalaisin

Blogiesittelyssä kasvihuonekäyttöön soveltuva LED BAR 50W -kasvivalaisin. Kyseessä on VP-Luxin teettämä valotankovalaisin joka sopii erityisesti pienten taimien kasvatukseen. Mielenkiintoista tässä LED -valaisimessa on tuo pitkänmallinen muoto ja laadukkaat materiaalit. Valaisin on erittäin kevyt, kotelo on pääosin alumiinia ja vielä IP44 -kosteussuojattu, joten tämä valaisin on sopiva juuri kasvihuonekäyttöön.
https://www.vplux.fi/fi/product/led-kasvivalaisin-vplux-50w-valotanko/637608

Valotangossa on käytetty vielä erittäin laadukkaita Osramin LED -siruja, jotka on optimoitu kasvien kasvatuksessa sekä kasvuun että kukitukseen. Valaisimessa on kaksi käännettävää tukirautaa joissa on ruuvinreijät, ja se on helppo kiinnittää niistä vaikka huoneen rakenteisiin. Koska valaisin on erittäin kevyt, niin itse kiinnitin sen nyt talvikaudeksi väliaikaisesti muovisiteillä kuplamuovien tukivaijeriin joka menee huoneen sivussa.

Tankovalaisin on täysin valmis plug and play -valaisin ja siinä on pitkä virtajohto joka on vain pelkkää plussaa. Valaisimen monipuolisuutta lisää ketjutettavuus. Liitoskaapelin avulla valaisimia voi lisätä useita peräkkäin.


Tankovalaisin on nyt kasvihuoneen pohjoissivulla, jonne olen kerännyt suurimman osan talvehtivista sitruksista. Ongelmana kasvihuoneessa on nyt ollut se että luonnonvaloa huoneeseen tulee heikosti, koska katto on lumen peittämä. Sitrukset saavat nyt lisävaloa tästä LED BAR -valaisimesta noin 6 tuntia vuorokaudessa. Myöhemmin keväällä kun kuplamuovit on poistettu niin ripustan valaisimen taimipöydän yläpuolelle jonne siirtyy kevään taimien esikasvatus.

3 kommenttia:

  1. Kuplamuovieristys olisi varmaan keväällä ihan hyvä idea, kun käynnistelen maassa hevoskan palamista ja kausarin lämpenemistä. Kiitos ideasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin toimii ainakin kasvihuoneen lisäeristyksenä.

      Poista
  2. Kiitos tästä vinkistä LED-kasvivalaisimen osalta. Minulla on kasvihuone missä haluaisin kokeilla valaistusta jos tämä tosiaan voisi auttaa kasvien kasvatuksessa. Naapurini käyttää paljon LED-valaisimia maatilallaan ja hän monesti kehuu niiden käyttöikää. Naapurin ajoneuvojen LED valopaneelit ainakin itselle viestii helposti pimeällä, missä naapuri menee.

    VastaaPoista