keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Jättirocotot

Jättirocotoja ei ollut kovin montaa lajiketta tänä vuonna kasvamassa. Jättirocotona olen pitänyt lajiketta joka tuottaa noin 130 - 150 gr. tai jopa isompia rocotoja. Tämä vuosi ei ollut kovinkaan hyvä erityisesti jättirocotoille, koska kesä oli erittäin kuuma ja pitkä. Korkeiden lämpötilojen vuoksi monet rocotot kypsyivät jo ennenaikaisesti. Vaikka en tänä vuonna kaikkein painavimpia rocotoja onnistunut kasvattamaan, niin muutamia komeita jättejä sain kuitenkin juuri kasvihuoneissa viljellyistä lajikkeista.

Rocoto de la selva Amarillo Lima antoi muutaman lähes 130 gr podin. Satoa tuli varsin runsaasti, mutta järjestään lähes kaikki podit jäivät alle 100 gr kokoisiksi.

Rocoto de la selva Oxapampa on todella upea rocotolajike ja siitä on tullut ehkä suurin suosikkini perulaisten rocotojen joukossa. Rocoto de la selva Oxapampasta tuli pari yli 150gr upeaa podia, noin 20 gr. painavampia mitä sain viime vuonna, joka oli sentään hyvä rocotovuosi ja ensimmäinen perulaisten rocotojen kasvatuksessa. Rocoto de la selva Oxapampa sopii erittäin hyvin juuri Rocoto Relleno lajikkeeksi koska se on suurikokoinen, paksulihainen ja tasapohjainen, täytteitä mahtuu sisään runsaasti ja podi pysyy hyvin pystyssä uunivuoassa. Maku on erinomainen ja tulisuus keskitasoa.

Giant Rocoto Red Arequipa teki lopulta vuoden painavimman hedelmän. Ihan omaan ennätyspainoon tuolla ei päästy, mutta kärkikolmikkoon kuitenkin


Syyskuun loppupuolella pidetyissä jättikasvisten SM-kisoissa tuli nyt myös 180gr. rocotolle uusi suomenennätys painavin chili -sarjassa.

Rocoto Pico Mucho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti