maanantai 19. marraskuuta 2018

Talvikausi alkoi

Euro-Serren kasvihuone pestiin viikonloppuna lattiasta kattoon. Lopuksi huone sai kaksinkertaisen desinfiointikäsittelyn Virkonilla, toisen lauantaina ja toisen sunnuntaina. Huoneen kuivuttua se saatiin talviasuun kun kuplamuovit levitettiin kattoon ja sivuseinille, huoneen harjaosa on näin nyt tarpeettomana pois käytöstä talviajan. Myöhemmin ilmojen vielä kylmetessä kuplamuovit tulevat lisäksi huoneen päätyihin. Kuplamuovien asennuksen jälkeen huoneeseen muuttivat takaisin kasvit, joista suurin osa jää sinne talvetukseen. Talvikausi huoneessa kestää aina helmikuun lopulle, jolloin todennäköisesti huoneeseen muuttavat uudet taimet. Silloin huoneen lämpötilaa pitää huomattavasti nostaa. Talvikauden huoneessa on noin +6 asteen peruslämpötila, jossa ovat hyvin viihtyneet mm. Avocado, sitrukset ja pelargonit.

Taukonurkkaus sai täksi talveksi hiukan erilaisen ilmeen, pääosa sitruksista on kuitenkin tuolla pohjois-seinustalla. Huoneen keskellä on muitakin kasveja.

Pöydällä on mm. lähes yhdeksän vuoden ikäinen villichili Lanceolatum, joka on taas hyväkuntoinen kasvi kauden lopulla, kukkia ja pieniä hedelmiä kasvissa on useita. Pöydällä on mm. piikikäs kaktuskasvi Pitaya, sekä pieni Limetti joka tekee useita hedelmiä.

Kauniissa chinensessä Aji Charapitassa on vielä jonkin verran pieniä tulisia hedelmiä.

Lanceolatumin kaunis kukka 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Kasvihuone viljelyä, kuin ammattilaisella. Tulee mieleen lapsuuteni kotipuutarhalla t. puutarhurintytär

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on tosiaan vain harrastusta, mukavaa sellaista jota ilman ei enää voisi olla. Onneksi on mahdollista toteuttaa haluamallaan tavalla.

      Poista