lauantai 19. toukokuuta 2018

Kurkut 2018

Kasvihuonekurkku Telegraph
Tänä vuonna minulla on kasvamassa vain kaksi kurkkulajiketta. Toinen on kasvihuonelajike Telegraph ja toinen on intialainen lajike Poona Kheera. Kurkuista tulee onnistuessaan yleensä niin valtavasti satoa että kasveja ei montaa tarvittaisi.

Telegraph -lajiketta on kasvamassa yksi kasvi Euro-Serren kasvihuoneen NFT-vesiviljelykaukalossa, jossa lisäksi on kaksi tomaattia. Samassa paikassa olen kasvattanut kurkkua parina edellisenäkin vuotena hyvällä menestyksellä. Lajike on minulle vanha tuttu jonka siemeniä löysin varastosta. Telegraphin taimi lähti jostain syystä varsin hitaasti kasvuun, mutta viimeisen viikon helteiden aikana se sitten suorastaan räjähti kasvuun ja mittaa tuli lähes metrin verran yhdessä hujauksessa.

Kurkkujen kasvuvoima on parhaimmillaan erittäin kova ja Telegraph on nyt hyvässä kasvussa, lehdet ovat valtavat, ensimmäiset kukat aukesivat viime viikolla ja ensimmäinen kurkku on tuolla nyt muodostumassa.

Poona Kheera on sitten toinen varsin eksoottinen kurkkulajike jota en ole koskaan ennen kasvattanut. Siemenet ovat TomatoEdenin hienosta valikoimista.
http://tomatoeden.com/?177,cucumber-poona-kheera

TomatoEdenin mukaan Poona Kheera on kotoisin Itä-Intiasta. Kehittyvät kurkut ovat aluksi kirkkaan vihreitä, mutta muuttuvat lopulta jännän ruskeapintaisiksi kuten TomatoEdenin lajike-esittelystä näkyy. Kuvien mukaan kurkut ovat varsin pienikokoisia kuten avomaankurkut, mutta koska lajike on kotoisin Intiasta, niin se varmaan viihtyy paremmin lämpimässä kasvihuoneessa. Idätin varmuudeksi useita siemeniä jotka itivät hyvin ja nyt taimia onkin useita. Yksi Poona Kheeran taimi pääsi Euro-Serren kasvihuoneeseen. Tämäkin kasvi kasvaa vesiviljelyssä ja on nyt hyvässä kasvussa, lehdet ovat selvästi pienemmät kuin kasvihuonekurkulla.

Ensimmäiset kukat Poona Kheerassa

Loput Poona Kheeran taimet joita on 5 tai 6 kpl päätyvät lopulta kasvimaalle tai ruukkuun ulos kun muuallakaan ei ole enää tilaa. Lähes jokaisessa taimessa on jo kukkia ja yksi kasvi päätyi jo kuluneella viikolla kokeeksi kasvimaalle, vaikka kovin aikaista onkin. Sato-odotukset ulkokasveista ei kovin suuret ole koska lajike on niin lämpimästä maasta kotoisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti