perjantai 6. tammikuuta 2017

Juuristo

Kasvin juuristo on sen sydän, kun juuristo voi hyvin niin kasvikin voi yleensä hyvin ja kasvaa ilman ongelmia. Hyväjuurinen kasvi on myös vastustuskykyisempi ulkoisille haitoille, kuten tuholaisille ja lämpötilavaihteluille. Taimikasvatuksen aikana minulla on tapana vähän väliä tarkistaa juuriston kunto, kun se vielä on mahdollista. Ensimmäiset kaksi-kolme viikkoa itämisen jälkeen kasvi saa aina minulla fosforipitoista juuristolannoitetta, joka stimuloi juuriston hyvään kasvuun. Nutriforten Starttilannoite on tänä vuonna ollut käytössä kaikille rocoton taimille.

Kuvan rocotot ovat kasvaneet Nutriculture X-Stream laitteistossa, jossa juuristo on kasvanut avoimesti hapekkaassa kosteassa ilmassa kannen alla. Jatkuva ravinneliuossumu pitää juuriston kosteana.
Nutriculture X-Stream

Vaikka kasvit ovat vielä pieniä, niin juuristo kasvaa erittäin suureksi ja vahvaksi. Valkoiset juuret kertovat että ne ovat erittäin hyvässä kunnossa.

Root!t sienet ovat myös erittäin hyviä siemenen idätykseen, sirkkalehtivaiheen jälkeen taimi on siirretty aeroponiseen x-stream hydroon, jossa juuristo kasvaa jo parissa päivässä sienen läpi. Kun juuristo ja kasvi ovat riittävän suuria, niin kasvin voi siirtää tästä taimihydrosta mihin kasvualustaan vaan haluaa. Turpeeseen, multaan, kookokseen tai vaikka kivivillaan, jos kasvi jää vesiviljelyyn. Tämän vuoden rocotoista lähes puolet jää vesiviljelyyn, joten Root!t sienessä tai pienessä kivivillakuutiossa alkunsa saaneet kasvit siirretään isoon kivivillakuutioon, ja osa vielä jättikivivillakuutioihin ehkä parin kuukauden kuluttua, kun kasvit pääsevät lopulliseen kasvupaikkaan kasvihuoneessa.


Tämä Rocoto Quantash on kasvanut kookoksessa nyt vajaat kolme viikkoa, johon sen istutin pienessä Eazy plug -kuutiossa. Juuristo on kookoksessa kasvanut nopeasti vahvaksi täyttäen jo taimiruukun. Seuraava koulinta isompaan ruukkuun on edessä varmaan parin viikon sisällä. Juuriston kunto on varsin helppo tarkistaa taimivaiheessa myös multa- ja kookoskasveilla, koska paakku pysyy hyvin kasassa juurten sitomana jo viikko pari koulinnan jälkeen.

 Taimikasvatusta vesiviljelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti