keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Monster NFT -kasvihuoneen jättiläinen

Vesiviljelylaitos Monster NFT:n kehittely alkoi jo puoli vuotta ennen Euro-Serren kasvihuoneen pystytystä. Nimi tuli annettua fiilispohjalla ja aika osuvaksi sen voi nyt todeta kun kasvit ovat aikamoisia hirviöitä ja kokoa kasveille on tullut aika tavalla kesän mittaa.

Varsinainen monsteri on etualan chili CGN20801 c.chinense, jonka latvusto huitelee jo 2,5 metrissä. Muutkin kasvit ovat jo miehenmittaisia ja erittäin tuuheita minipaprikaa lukuunottamatta, jolle ei valoa ole enää toisessa päädyssä riittänyt.

 NFT:n kasvien kuvaaminen huoneen sisältä on vaikeaa, kun tilaa on niin rajoitetusti käytävällä. Jotain mittasuhdetta antaa kasvien keskellä pitkittäin menevä vaijeri joka on 2 metrin korkeudella.

Bahama Mama c.chinense on ehkä satoisin kasvi ja podeja rupeaa pikkuhiljaa näkymään tuolta tuuheuden keskeltä kun väri rupeaa vaihtumaan.


NFT:n 200 litrainen ravinnesäiliö eli resohan on tuolla maan alla ja se on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi. Valoa ei tuonne pääse ja vesi on erittäin puhdasta ja täyttäminen helppoa isosta korkin aukosta. Lämpötila laatikossa on jatkuvasti n. +20 asteen paikkeilla ja vesikin kädenlämpöistä kuukaudesta toiseen eli lämpötilaolosuhteet tasaisemmat kuin kasvihuoneen puolella. Pumppujakaan ei ole tarvinnut kertaakaan huoltaa kauden aikana kun kiertävä vesi on puhdasta. Vettä laitteisto on nyt kuluttanut ehkä alle 20 litraa päivässä mikä on ollut hyvinkin kohtuullista kun neljä kasvia kasvaa ja yksi on lähes lepotilassa. katsotaan kuinka paljon vedenkulutus lisääntyy nyt kun on luvattu kesän ensimmäisiä helteitä lähipäiviksi.

 Kasvatuskaukalon kansipaloja en ole uskaltanut avata kun kasveista tippuu niin herkästi roskia, jotka voi kulkeutua kaukalosta tuonne ravinnesäiliöön. Kivivillakuution sivusta kun kurkkaa sisään niin juuristo näyttää levitäytyneen hyvin kaukaloon ja uskoisin pohjan olevan jo kokonaan juurimaton peitossa. Yhteenvetona voi jo todeta että lähes täydellinen ratkaisu leveän kasvihuoneen keskelle. 

2 kommenttia:

  1. Mitä pumppuja tossa nft:ssä ja mikä nostomatka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumppuina Resun SP980 ja nostomatkaa noin metrin verran.

      Poista