tiistai 12. heinäkuuta 2016

Vihreä keidas - Euro Serre Tropic

Euro Serren kasvihuoneesta on muodostunut varsinainen vihreä keidas. Puutarhurin taukopaikka on vihermassojen ympäröimä, jonne aurinko ei enää tänä kesänä paista. Lähes kaikki kasvimassat muodostuvat chileistä jotka idätettiin puoli vuotta sitten, joten kasvu on ollut tänä vuonna erittäin hyvää ja ihan tällaista en osannut odottaa. Uusi kasvihuone sopii lähes täydellisesti kaikkeen kasvatukseen eikä valostakaan ole ollut puutetta, vaikka kennolevy on 16 mm paksua 6-kerroslevyä jossa valonläpäisykyky huonompi kuin ohuemmissa levyissä.
 Yleiskuvissa chilien podeja ei pahemmin erota kun suurin osa sadosta on vielä kypsymättä ja se on vihermassojen keskellä. Jo nyt voi sanoa että satoa tulee kymmeniä kiloja tänä vuonna. Yllä olevassa kuvassa näkyy vain toinen puoli huoneesta kun harja alla olevan vesiviljelylaitos Monster NFT:n kasvit halkovat huoneen.

Monster NFT:n kasvit ovat erittäin tuuheita vaikka alalehdistöä on varissut pois kirvojen mässäilyn vuoksi.

 Vihermassojen keskeltä löytyy monia chililajikkeita. Aji Minas Gerais c.baccatum on erittäin satoisa lajike

Aji Cristal c.baccatum tekee myös runsaasti satoa ihan tuolla huoneen päädyssä.

Aji Amarillo c.baccatum tämä perulaisten kansallischili jota en ole ennen kasvattanut tekee komeita pötkylöitä, jotka kypsyessään värjäytyvät oranssiksi. Aji Amarillon kanssa sekaisin kasvaa mm. neljä eri jalapenolajiketta.

Minipaprika c.annuum tekee paljon herkullisia pikkupaprikoita jotka ovat täysin tulettomia. Kasvin kasvu on lähes pysähtynyt kun se joutui muiden kasvien varjoon. Kirvatkin ovat kiusanneet tätä annuumia muita enemmän.

Aitoviiniköynnös Chardonnay kypsyttelee makeita siemenettömiä marjojaan chilien ympäröimänä.

Lemon Drop c.baccatum on kasvanut myös erittäin hyvin. Kasvualustana Atamin kookoskuitu, johon tulen varmaan tulevaisuudessa siirtymään entistä enemmän, kookoksessa kasvit kasvaa jo lähes yhtä hyvin kuin vesiviljelyssä.
VP-Luxilta löytyy tätä erinomaista kasvualustaa jota voi käyttää kaikille kasveille.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/546

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti