keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Amppeleita ja chinensejä

Monet chililajikkeet sopivat mainiosti myös amppelikasvatukseen. Suurin osa rocotolajikkeista sopii mitä parhaiten amppeliin, mutta myös muista chililajeista löytyy hyviä lajikkeita amppelikasvatukseen. Erityisesti monet chinenset sopivat hyvin amppeliin, koska runko on tukeva ja kasvi tuuhea ja leveäkasvuinen. Paljon pituutta kasvavat lajikkeet eivät luonnollisesti amppeliin sovellu.

Bahama Mama c.chinense kasvanut hyvin amppelissa ja antaa satoakin ihan mukavasti.

Scotch Bonnet MOA c.chinense on kasvutavaltaan kovin samanlainen kuin Bahama Mama. Molemmista kasveista löytyy yksilöt myös NFT -vesiviljelyssä jossa kasvit ovat luonnollisesti paljon suurempia ja satoisampia. Amppelikasvit sopivat erityisesti terasseille ja parvekkeille ja ovat siellä varsin näyttäviä isoissa ruukuissa.

Kaikki kasvihuoneen NFT -chilit eivät ole monimetrisiä jättiläisiä kuten monissa blogin kuvissa on näkynyt. Naga Morich ja Harold St.Barts kasvavat NFT-kaukalossa huoneen pohjois-seinustalla varsin varjossa ja ovat alle metrin korkuisia yksilöitä. Itäminen oli myös talvella vaikeaa kun siemenet olivat melko vanhoja. Satoa näistä perinteisistä chinenseistä tulee nyt juuri sopivasti eli ei liikaa niinkuin monista muista. Tärkeää on myös saada noista uutta siemenkantaa tulevaisuutta ajatellen.

Naga Morich c.chinense tekee senverran podeja kuin on tarvettakin. Nagaa käytän lähinnä tuoreena tomaattikastikkeisiin ja loput sadosta menee pakastimeen kauden päätteeksi.

Harold St.Barts c.chinense käytetään myös lähinnä tuoreena salsaan ja muuhun en haroldeja tarvitse, kun noita supertulisia lajikkeita on niin paljon taas tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti