tiistai 28. kesäkuuta 2016

Taistelu kirvoja vastaan on hävitty

Ei voi mitään kirvat ovat nyt ryminällä jyränneet Euro-Serren kasvihuoneessa ja näky on paikka paikoin lohduton. Biologinen torjunta kirvoja vastaan on nyt hävitty.
Sotku on nyt aikamoista ja nimenomaan osa kasvihuoneen chileistä on luonnollisesti kirvojen kohteena.

Ensimmäiset kirvat ilmestyivät jo alkukeväästä ja niitä vastaan lähdin taistelemaan harsokorennon toukilla. Ensimmäisen erän levityksen jälkeen kirvakanta pysyi hyvin kurissa ja lähti pienenemään, toisen erän toukkia tilasin parin viikkoa ensimmäisen levityksen jälkeen ja sen jälkeen kirvoja ei oikeastaan näkynyt enää paljon missään. Tilanne alkoi uudelleen pahenemaan kesäkuun alun jälkeen ja juhannuksena osa kasveista oli jo aikamoisen kirvapopulaation peitossa. Biologiseen torjuntaan on enää turha ryhtyä ja jos kasveja haluaa pelastaa niin myrkytys on viimeinen keino. Tällä viikolla kirvoja on myös löytynyt Monexin kasvihuoneen yhdestä rocotosta joten tilanne pahenee koko ajan. Ulkona on niin paljon kirvoja joka paikassa että sieltä ne varmaan ovat levinneet kasvihuoneisiin nyt kesäkuussa. Omenapuut, marjapensaat ja ruusut ovat kirvojen suosikkeja ja pihalta on lyhyt matka kasvihuoneisiin nyt kun luukut ovat vielä auki.

Tämänkin chilin kukassa näky on lohduton ja yritetään nyt vielä pelastaa mitä voidaan.

2 kommenttia:

 1. Mäntysuopa ja nokkosvesi hävittää kirvat tehokkaasti. En lähtisi minkään myrkkyjen kanssa leikkimään kun kyseessä on syötävät kasvit ja sitä kautta oma terveys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pienemmissä kasveissa tehoaa joita on helpompi käsitellä. Tässä kyseessä kolmemetriset tuuheat kasvit joihin pyretriini ja muut luonnontuotteet tuo vain hetkellistä helpotusta.
   Ehkä käytin "myrkyllä" liian voimakasta sanaa kun noita systeemisiä aineita kuten Confidor ja Calypso ei "periaatteessa" myydä edes kuluttajille vaan pelkästään ammattiviljelijöille jotta kauppoihin saadaan virheettömiä tuotteita. Provadossa ollut Imidaklopridikin kiellettiin pari vuotta sitten.

   Poista