keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Pelargoneista pistokkaita ja tomaatteja hyllylle

Tänään oli taas aika latvoa ja ottaa pistokkaita parin kuukauden ikäisistä pelargonin taimista. Tänä vuonna uusia pelargonin taimia on vähemmän kuin viime vuonna, koska monet uusien lajikkeiden siemenet eivät itäneet. Tänä vuonna on muutenkin ollut yllättävän monien kasvien siementen kanssa ongelmia. Tomaattien siemenet sen sijaan itivät varsin hyvin.

Pelargonin pistokkaat otin saman kaavan mukaan kuin viimekin vuonna eli juurrutettavat latvat työnsin Root!t juurrutussieneen jonne laitoin juurrutusgeeliä. Tämä systeemi toimi ihan hyvin viime vuonna ja sain monia hyviä taimia monistettua.
http://www.kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2015/04/pelargonien-pistokkaita-ja-ruukutuksia.html

Juuri latvottuja taimia ja uusia pelargoneja ei tule kovinkaan paljon tänä vuonna. Muutama vanha kasvi talvehti ja kukkikin Euro-Serren kasvihuoneessa koko viime talven.

Pistokkaat juurrutussienessä ja minikasvihuoneessa.

Monexin kasvihuonehan rakennettiin keväällä 2009. Siinä tuli mukana silloin alumiininen seinähylly jota en koskaan laittanut paikoilleen, kun ajattelin ettei sille olekaan tarvetta. Nyt kun huoneessa ei ole kuplamuoveja niin kaivoin autotallista hyllyn ja kannattimet esille ja asensin sen kasvihuoneen eteläseinustalle.


Osa maitopurkeissa olevista tomaatintaimista pääsi paistattelemaan päivää nyt tuonne uudelle hyllylle. Taimille on tuolla todella hyvät oltavat jos ja kun aurinko vaan paistaa. Tuolle hyllylle nimittäin paistaa aurinko jo lähes 10 tuntia vuorokaudessa.

Tomaattipenkit ovat jo valmiina Monexin huoneessa odottamassa taimien istutusta. Lisäsin vanhoihin penkkeihin yli 300 litraa Kekkilä White 420 -turvetta. Syksyllä olen penkeistä poistanut lähinnä suurimmat juuripaakut, joten pääosa turpeesta on ollut tuolla jo useamman vuoden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti