torstai 23. huhtikuuta 2015

Pelargonien pistokkaita ja ruukutuksia

Juurrutussieni toimi varsin mallikkaasti pelargonien pistokkaille. Juuria tuli sienestä ulos, joten päätin ruukuttaa ne nyt ruukutusseokseen niin kastelukin on helpompaa jatkossa. Juurrutussieniä on nyt testattu sekä siementen idätyksissä että pistokkaiden otossa ja varsin tyytyväinen olen ollut niihin. Jonkinlainen ongelma on ollut tuo sienen varsin nopea kuivuminen varsinkin kasvihuoneessa, jossa lämpöä nyt on riittänyt päivisin lähes 30 astetta. Kun alusastian pohjaan vaan laittaa riittävästi vettä, niin sieni pysyy kosteana.

                                   
Juuristo näytti terveen valkoiselta pelargoneilla. Kaksi pistokasta ei suostunut juurtumaan vaan "mätäni", joka saattoi johtua myös ahtaudesta laatikossa, liikakastelu voi olla toinen syy.

Pelargoni Avanti Salmon päätti ryhtyä jo kukkimaan pistokasvaiheessa. Kukkanuppu kehittyi jo kun juuria ei vielä näkynyt sienen ulkopuolella.

                                                                 Pistokkaan runkokin vahvistui mukavasti tuolla sienessä.

                                                                   Ruukutetut pelargonin pistokkaat

                                    
Latvotut pelargonit ovat myös lähteneet tekemään mukavasti uusia lehtiä. Mielenkiintoista nähdä ehtiikö nuo kukkiviksi kasveiksi kesällä. Tuntuu vaan että kasvu olisi saanut olla jo paljon nopeampaa.

Talvetettu ja pätkitty pelargoni lähtenyt sentään jo kukkimaan ja kukkanuppujakin muodostuu ryppäissä.

Ja vielä tämän päivityksen lopuksi ainokainen siemenestä itänyt Passiflora Mollissima eli banaanipassion hedelmä joka yksi tämän vuoden erikoisuuksista ja sekin pääsi uuteen isompaan ruukkuun. Heiverröinen köynnös vaatii kunnon tukemisen koska muuten se ei pysy pystyssä.

1 kommentti: