torstai 16. huhtikuuta 2015

Liebster Award -haaste

Liebster Award -haasteen sain viime viikonloppuna Ruusunmekon blogista ja jos nyt saisin sitten vihdoin vastattua kysymyksiin joita mm. minulle esitettiin.

1. Mistä sait innostuksen puutarhan perustamiseen ?
Puutarha tuli vähän kuin vahingossa kun halusin rakentaa omakotitalon. Siinä sivussa tuli n.1200 neliötä peltotonttia jolle piti jotain tehdä. Siitä se lähti ja innostus puutarhaan ja erityisesti kasvihuoneviljelyyn on kasvanut vuosi vuodelta.

2. Mistä vuorokauden ajasta pidät eniten puutarhasta ?
Kyllä se taitaa olla ilta, jolloin kaikki hiljenee ja kasvitkin menee nukkumaan. Varsinkin kasvihuoneessa on erittäin rauhoittavaa oleskella iltaisin kun chilitkin menevät yöpuulle ja laskevat lehtensä.

3. Oletko joskus löytänyt uuden, mieluisan kasvin ystäväsi yllyttämänä ja mikä se on ?
Kyllä niitä on vuosien varrella tullut vastaan ja lähinnä siemenistä tykkään kasvatella. Passionhedelmät ovat nyt erityisesti kiinnostuksen kohteena.

4. Mikä on puutarhasi paras tuoksu ?
Niitä on monia mutta kun jasmike kukkii keskikesällä talon nurkalla niin siinä on jotain hienoa.

5. Missä kohtaa kropassasi tuntuu eniten puutarhassa puurtaminen ?
Kun lapionvarressa kääntää kompostia niin kyllä sen ainakin hartiossa tuntee että jotain on tehty.

6. Oletko osallistunnut Avoimiin puutarhoihin esittelemällä puutarhaasi tai vierailemalla jonkun toisen puutarhassa ?
Oma puutarha ei ole niin edustava että sitä voisi muille esitellä. En ole myöskään muiden puutarhoissa tuolloin käynyt, mutta mielenkiintoista olisi joskus hakea sieltä ideoita omaan pihaan. Siirtolapuutarhoissa olen avoimien ovien päivinä käynyt useasti.

7. Mikä on tulevan kasvukauden mieluisin suunnitelmasi ?
Kyllä se ehdottomasti on toisen kasvihuoneen rakennusprojekti joka alkaa nyt lähiviikkoina. Samalla tulee osa takapihasta uudistettua. Osa kukkapenkeistä menee uusiksi, marjapensaat ja omenapuut vaihdetaan uuteen paikkaan pois tulevan kasvihuoneen tieltä, sekä kokonaan uusi istutusalue rakennetaan pihalle.


8. Jätätkö jonkin perinteisen puutarhatyön tekemättä ?
Varmaan moniakin, mutta kukkien nyppiminen ei taida olla minun juttuni kun mieluiten hoidan hyötykasveja.

9. Millä tavalla teet puutarhaunelmia ?
Toteuttamalla haaveita puutarhassa ja yksi suurimmista toteutuu tänä vuonna uuden kasvihuoneen myötä, ja tämä kasvihuone on ollut minun puutarhaunelmani jo kohta 10 vuotta.

10. Mistä olet erityisen ylpeä puutarhassasi ?
Varmaankin etupihan pionipenkki joka vuosi vuodelta kukkii yhä komeammin. Ensimmäisen pionin kun istutin yli kymmenen vuotta sitten niin tiedot kasveista olivat vielä hyvinkin rajalliset.


 11. Minkä annat neuvoksi puutarhaystävällesi ?
Jos sinulla on joku haave niin toteuta se. Koskaan ei tiedä koska se on liian myöhäistä ja elämä on elämistä varten.


Haaste pitäisi varmaan laittaa eteenpäin, mutta koska en oikeastaan tunne puutarhablogisteja niin jätän tällä kertaa väliin. Ruusunmekon kysymykset olivat hienoja, näihin oli mukava vastata ja tästä mennään sitten kohti sitä parasta aikaa puutarhassa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti