lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kasvihuone huhtikuussa

Kasvihuonekausi alkoi noin kuusi viikkoa sitten ja hyvin vaihtelevissa merkeissä ollaan menty. Yleensä aurinkoinen maaliskuu oli huono kuukausi eikä aurinkoa huoneeseen paljoa saatu. Lämpötila huoneessa oli  pääasiassa 11 - 15 asteen paikkeilla ja tuntuu että tomaatitkaan eivät tykänneet siitä ja kasvu ollut normaalia vaisumpaa tänä vuonna. Rocotoilla sentään on ollut melko hyvät olosuhteet ja kukkia on jo satoja seitsemässä kasvissa ja hedelmiäkin kehittymässä kymmenittäin.

Hyvänä puolena tosin oli se että mitään kovia pakkasia ei maaliskuussa tullut ja lämmitinkin pyörinyt harvakseltaan eli ainakin sähköä on säästynyt aika tavalla edellisvuosiin verrattuna. Mitään lamppuja en ole kasvihuoneessa tänä keväänä poltellut, vaikka ehkä olisi pitänyt ainakin synkimpinä viikkoina näin tehdä. Yksi led-paneeli killuu huoneessa, mutta se ollut lähinnä rekvisiittaa.

Tämä viikko on sen sijaan ollut jo varsin lupaava ja aurinkoa on riittänyt. Ongelmana huhtikuussa on vielä tuo kasvihuoneen lämpötila joka kuplamuovien sisällä nousee jopa vähän yli 30 asteen kun tuuletus ei toimi vielä kunnolla huoneessa. Tällaisia lämpötiloja ei ole kasvihuoneessa koskaan kesähelteilläkään vaikka ulkona olisikin yli 30 astetta, vihermassat kesällä pitää huolen siitä että huoneen sisällä on vilpoisaa. Tänään olen jo raotellut muoveja ja ovikin ollut välillä auki, heti tippui sisälämmöt 28 asteen paikkeille kun huonetta pystyy valvomaan.


Kesäkukkia kasvihuoneessa. Ahkeraliisaa, lobeliaa ja viikolla itäneitä ryhmäsamettikukkia rootmasterissa.

Eri salaatteja ja yrttejä on tulossa runsaasti tänä vuonna. Tunnelisalaateilla on ollut lähes 35 asteen lämpötilat tuolla. Lisäksi tunnelissa mm. rakuunaa, timjamia ja oreganoa.

                      
Ensimmäiset amppelitomaatit ja rocoto PI585273:n podi kypsynevät tässä kuussa.

Rocoto Riesen Gelb venyy päivä päivältä ja kohta tuon kanssa ollaan pulassa kun kuplamuovit ovat huoneessa vielä kolmisen viikkoa.

                 
Yksi tämän vuoden ihmetyksistä on Jaltomate Procumbens jolle parempaa nimeä en tiedä. Taimipotissa on kaksi kasvia nipussa ja tämä kasvi pääsi vasta tänään haistelemaan kasvihuoneeseen. Kukka-aiheitakin on jo muodostunut useita.

2 kommenttia:

 1. Hei! Blogissani on sinulle pieni haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, kiitos...eikä niinkään pieni vaan vaatii vähän perehtymistä.

   Ensin käydään kuitenkin messuilla hakemassa lisää puutarhaunelmia.
   http://turunmessukeskus.fi/messut-ja-tapahtumat/turun-puutarhamessut/etusivu

   Poista