perjantai 13. maaliskuuta 2015

Ruukutuksia kasvihuoneella

Kasvihuone on kylpenyt auringossa tällä viikolla ja lämpötila muovien sisällä nousee päivällä jo tuonne + 29 asteeseen. Vuoden ensimmäiset amppelit on nyt laitettu ja osa rocotoista ja tammikuussa idätetyt tomaatit pääsivät amppeleihin. Varsinkin noiden tomaattien kanssa olen ollut jo pulassa kun maitopurkki kuivuu päivän aikana ja kun on päässyt taimia kastelemaan niin aika veteliä ne ovat jo olleet. Amppeleissa multatilaa sitten on jo riittävästi joten ne pärjäävät jo hyvin päivän ajan vaikka automaattikastelu ei ole vielä käytössä.

Tumblerissa ensimmäiset raakileet kehittymässä ja tästä kasvu vaan yltyy kun lämpöä ja valoa vaan riittää.

Kolme rocotoa pääsi nyt myös amppeleihin ja hyvin oli juuristo kehittynyt tuossa taimipotissa. Erityisesti rocotot lähteneet nyt vahvaan kasvuun ja kukintaan kun olosuhteet parantuneet entisestään.

Rocoto PI593618 on yksi vuoden mielenkiintoisimmista chileistä keltaisen Riesenin ohella. Kukinta on jo hyvin alkanut.

Rocoto PI585273 on ehkä nopein rocoto tuottamaan satoa ja yksi podin alku tuolla on jo tuloillaan

Rocoto Santa Natalia on myös uusi tuttavuus tälle kaudelle ja hyvin sopii tuokin amppeliin kasvutavaltaan.

Parin vuoden tauon jälkeen tuli taas kokeiltua ottaa pistokkaita viiniköynnöksistä.

Osa kasveista on vielä sisällä ja pari viikko sitten itäneet tomaatit ovat myös hyvässä kasvussa, rungotkin tukevoituneet ihan hyvin starttilannoituksen ansiosta. Tuosta ne menee seuraavaksi maitopurkkeihin ja kasvihuoneeseen, sieltä sitten huoneen maapenkkeihin varmaankin huhtikuun aikana eli tomaattien suhteen ollaan ihan hyvin aikataulussa.

Jaltomate Procumbens, yksi erikoisuuksista ja Bluesmanin lahja erikoisuuksia hakevalle tarhurille. Hitaasti kasvaa mutta katsotaan rauhassa mitä tuosta tulee.

Tänään mittasin myös NFT-Riesenin lannoitearvot kun tuntuu että kasvi venyy nyt ihan silmissä. EC oli väkevöitynyt 2,5:een ja PH oli ihan hyvä 5,8. Aika vahvaa lannoitusta tämä kasvi sietää jo varsin pienenä eikä mitään lehtien käpristelyä ole havaittavissa, olosuhteet taitavat olla aika mainiot juuri nyt kun yöllä lämpötila laskee +10:een. Lannoitearvoja pitää nyt kuitenkin tarkkailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti