lauantai 16. marraskuuta 2019

Novarbo Mossgrow

Novarbo Mossgrow 50 litran säkkejä
Ensi kaudelle tulee kasvamaan nelisenkymmentä rocotolajiketta ja kaikista ei ole siemenet vielä saapuneetkaan. Käynnissä oleva postilakko nyt hidastaa kirjeiden saapumista ja voi olla että kaikki tulevat lajikkeet eivät ensi kaudelle ehdi. Kausi 2020 olisi tarkoitus viedä läpi mahdollisimman helposti kasvualustojen suhteen. Lähes kaikki rocotot ja tomaatit olisi tarkoitus kasvattaa pääasiassa Novarbon Mossgrow alustassa, aina idätyksestä lähtien. NFT -vesiviljely on edelleen mukana, mutta todennäköisesti enemmänkin tomaattien kasvatuksessa.

Mossgrowsta on erinomaiset kokemukset tältä kaudelta kaikkien kasvien osalta joissa se oli testissä, ja sen vuoksi samalla alustalla jatketaan myös ensi vuonna. Kuvassa on amppelirocoto Machu Picchun juuristo kauden jälkeen, eikä paljon parempaa lopputulosta voi toivoa. Juuristo amppelissa oli erittäin runsas ja terveen valkoinen. Machu Picchu antoi lisäksi satoa vielä karvan alle 10 kg Euro-Serren kasvihuoneessa. Jos loput kypsytyksessä olevat raakileetkin laskee mukaan niin satoa tuli vielä yli kaksi kiloa enemmän, parempaa satoa ei voi toivoa eikä enemmälle määrälle ole ainakaan tarvetta.

Novarbo Mossgrow on ammattikasvattajille tehty kasvualusta. Se on sekoitus turvetta, multaa ja sammalta. Rakenne on erittäin hienoa ja tasalaatuista, siksi käytän sitä jo idätyksestä lähtien kun annostelu pieniin taimipotteihin on varsin vaivatonta. Myös NFT -vesiviljelyyn menevät rocotot idätän mossgrowssa, jotta siemenkuori irtoaisi helpommin taimen itäessä. Myöhemmin sirkkataimi sitten siirretään kivivillaan. Ensimmäiset kauden 2020 rocotot menee idätykseen jo mahdollisesti ensi viikon aikana. OIkeastaan paras ominaisuus Mossgrowssa on hyvä vedenpidätyskyky, etu joka tuli esiin kuluvalla kaudella kasvihuoneiden varsin pienissä amppeleissa. Kuumimpaan aikaan kesällä se antaa anteeksi kastelun ajastamisessa ja vain pariin otteeseen kauden aikana amppelit pääsivät liian kuiviksi. Harkinnassa on lisäksi eräs toinen Novarbon maa-aines ensi keväälle, mutta siitä sitten myöhemmin jos kyseiseen tuotteeseen päädyn.
Novarbo Mossgrow on kaikille kuluttajille saatavana VP-Luxin kautta.
https://www.vplux.fi/fi/product/kasvualusta-luomu-mossgrow-50l-novarbo/10288
https://www.novarbo.fi/

Kulunut kausi käytännössä päättyi viime viikolla ja molemmat kasvihuoneet on pesty ja desinfioitu. Monexin huoneesta tyhjennän osittain multapenkit ja jatkossa kasvit kasvatetaan joko suoraan Mossgrow säkissä tai ruukussa.

Ensi kauden jättirocotoja varten on hankittu myös uusia suuria 50 litran ruukkuja. Muutamia samanlaisia ruukkuja oli käytössä jo tänä vuonna.

Euro-Serren kasvihuone on nyt myös "talviasussa", toiselle sivuseinälle laitoin 5 metrin ritiläpöydän joka talvisin on aina ollut huoneessa käytössä. Loput rocotot kypsyvät vielä koleassa huoneessa ja rocotoja saadaan varmaan vielä joulupöytään asti. Talvilämpimään huoneeseen ei ole kuplamuoveja vielä asennettu. Ensi talveksi kuplamuovit tulevat todennäköisesti vain huoneen kattoon ja osittain sivuille, mutta tämä on vielä harkinnassa kun varsinaisen talven alkuun on vielä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti