tiistai 18. syyskuuta 2018

Sgt. Peppers - runkotomaattien kaunotar

Sgt. Peppers on varsin normaalikokoisia tomaatteja tekevä runkotomaatti, joka minulla kasvoi Monexin kasvihuoneessa. Siemenet tulivat TomatoEdeniltä http://tomatoeden.com/?675,sgt-peppers

Sgt. Peppers jäi vähän kaikella tavalla muiden tomaattien varjoon. Kasvihuoneen varjoisalla pohjois-sivulla ei montaa terttua tomaatteja tullut ja makuarviokin jäi lopulta vähän myöhäiseksi. Itse tomaatit olivatkin sitten varsinaisia kaunottaria. Kirkkaan punaisia, joista monet olivat sydämen mallisia ja kanna alla oli tummaa väriä. Sgt. Peppers olisi ansainnut paljon paremman kasvatuspaikan ja voi olla että tämä lajikkeen kasvatus pitää uusia ensi vuonna.

Upeat tomaatit olivat varsin lihaisia ja mehukkaita. Tomaatin maku oli hyvä, mutta muistiinpanot jäivät oikeastaan tekemättä kun samoihin aikoihin kypsyi niin paljon muitakin tomaattilajikkeita. Kaikki Sgt. Peppers tomaatit tuli nautittua tuoreelta lähinnä leivän päällä siivutettuina, kun satoa ei kovin paljon tullut huonon kasvatuspaikan takia. Hieno lajike kuitenkin jota voin varauksetta suositella lämpimälle ja aurinkoiselle kasvupaikalle.


2 kommenttia: