tiistai 15. marraskuuta 2016

Kasvihuonekausi päätöksessä

Muutaman viikon poissaolo ei paljoa ollut muuttanut ilmettä kasvihuoneessa. Rocotoja oli vielä kypsynyt ihan mukavasti, sekä viimeisiä tomaatteja. Viimeiset viinirypäletertut ovat osittain ylikypsiä ja syötävät marjat ovat aivan hirmuisen makeita. Sen sijaan maailma kasvihuoneen ulkopuolella oli muuttunut poissaolon aikana kun talvi oli tullut suomeen. Monexin kasvihuone on ollut varmaan kuukauden päivät +5 asteen minimilämmöllä.

Viljelykausi kasvihuoneissa rupeaa olemaan päätöksessä, rocotoja löytyi kasveista vielä lähes 15 kiloa. Kauden kokonaissaldo oli 85 kg chiliä, joista rocotojen osuus oli 35 kg. Kaikki tämän kauden rocotot tulivat tästä Monexin kasvihuoneesta.

Tomaatti Indigo Rosessa oli vielä häivähdys kesää jäljellä ja muutamia tomaatteja sai maistella vielä marraskuisena viikonloppuna, makeutta ei enää ollut jäljellä samalla tavalla kuin kesän makupaloissa.

Minirocotossa on vielä runsaasti podeja jäljellä. Ehkä tuokin saa kompostituomion seuraavana viikonloppuna jos vaan on voimia vielä huonetta siivota.

Kasvihuonekausi 2016 on siis käytännössä loppu, ja seuraavaan kauteen lähdetään uusin ilmein entistä kovemmalla tarmolla. Monet tulevat uudet kasvit tekevät toivonmukaan blogistakin entistä kiinnostavamman, kun koko chililajikevalikoimakin mennee kasvihuoneissa uusiksi.

4 kommenttia:

 1. Ai vitsit nuo viinirypäleet, niitä saan toivottavasti jonain vuonna! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saat, kestää vain jonkinaikaa ennenkuin tulee satoa. Muutamat tertut kannattaa jättää talvea vasten ja tulee makeita sokeripommeja.

   Poista
 2. Hyvän sadon olet saanut. Kiva odotella tietoja uudesta chililajikevalikoimastasi. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä samaa sinne. Jos chilinsiemenet ovat vaan itäviä niin tulee jotain sellaista mitä ei ole missään ennestään.

   Poista