lauantai 13. joulukuuta 2014

Pariovet ja kennolevyt, Euro-Serre Tropic Plus

Euro-Serren kasvihuone pystytetään vasta joskus puolen vuoden päästä. Nyt on kuitenkin mahdollista tehdä monia osia valmiiksi kevättä varten. Huoneen pari-ovet ja kolme kattoluukkua olen rakentanut jo valmiiksi, osa kennolevyistä on teipattu ja myöskin osa alumiiniprofiileista täytetty uretaanilla.

Tämä on nyt neljäs eri alumiiniprofiilikasvihuone jonka rakennan, ja tähänastisen kokemuksen perusteella voi jo sanoa että Belgialaishuoneen laatu on ihan eri luokkaa kuin noissa aikaisemmissa huoneissa. Ohjeet ovat erittäin selkeät, osat jäykät ja tukevat, ja ainakin toistaiseksi rakentaminen on ollut helppoa. Kyllä hinta ja laatu kulkee tässäkin käsikädessä. Näitä kasvihuoneitahan on valmistettu jo kymmeniä vuosia ja sen kyllä huomaa kun lähes kaikki asiat on otettu huomioon, jotta kasaaminen olisi mahdollisimman helppoa ja huone olisi toimiva.Huoneen ovien kasaamiseen meni yksi marraskuinen lauantai-iltapäivä. Lukkorunko oli profiilissa valmiina, lukko ja sen peitelevy piti asentaa itse. Itse ovet ovat varsin vahvan tuntuisia. Liukuovien kanto on ylärullissa, jotka eivät ole kovin suuret mutta vahvan tuntuiset. Rullia saa varaosina tehtaalta jos sattuu rikkoutumaan ja vaihtaminen on varsin helppoa jälkikäteenkin, kun ovi on jo asennettu yläprofiiliin. Ovien yläprofiili on mm. koteloitu paljon paremmin kuin esim. erään tanskalaisvalmistajan huoneissa joissa on liukuovet.

Kaikki huoneen polykarbonaattikennolevyt kiinnitetään kumilistoilla ja tämä muodostaa tiiviin ja siistin kokonaisuuden.

 Tässä kasvihuoneessa on 39 polykarbonaattikennolevyä, jotka kaikki pitää teipata sekä ylä- että alareunasta. Yläreunaan tulee ohut metalloitu polypropeeniteippi. Teippaaminen on varsin hidas ja työläs operaatio. Arki-illassa ei kovin montaa kennolevyä jaksa teipata.

Kennolevyn alareunaan tulee hengittävä teippi jossa tuollaista verkkoa, teipin liimapinta on tuolla reunoissa. Teipin päälle levyn pohjaan painetaan vielä U-mallinen alumiinilista jossa pieni "salaojakanava" kosteuden pois johdattamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti